• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.07.2023

14:00

Da li znate koliko kalorija možete da potrošite plivanjem? Odgovor će vas iznenaditi

Shutterstock

Zdravlje

Da li znate koliko kalorija možete da potrošite plivanjem? Odgovor će vas iznenaditi

Podeli vest

Plivanje, jedna od omiljenih letnjih fizičkih aktivnosti, utiče na gubljenje velikog broj akalorija i može vam pomoći da oslabite.

Plivanje je aktivnost koja doprinosi zdravlju na mnogo načina. Ono je dobro za zdravlje srca, za izgradnju mišića, za respiratorni sistem. Ono vam može pomoći i da smršate na zdrav način.

Ako se pitate koliko kalorija možemo sagoreti plivanjem, odgovor je - mnogo. 

Rošel Bakster, trener triatlona, objašnjava da plivanje slobodnim stilom sagoreva, u proseku, 700 kalorija po satu. 

Zanimljivo je da prsno plivanje sagoreva oko 700 kalorija, dok leđno plivanje sagoreva nešto manje, 500 kalorija tokom jednog sata plivanja. Delfin je po intenzitetu najzahtevniji stil plivanja i njime možemo sagoreti do 800 kalorija.

Foto: Shutterstock

Kraul stil plivanja

 

Trener takođe navodi da tačan broj kalorija koje ćemo sagoreti plivanjem u velikoj meri zavisi od intenziteta plivanja, kao i od telesne težine i metabolizma.

Ako osoba ima više kilograma, sagoreće više kalorija jer telo mora da se potrudi da pomeri više mase. Takođe, ljudi koji imaju izgrađene mišiće sagorevaće više kalorija jer je mišićnim ćelijama potrebno više energije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija