• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

14.10.2023

16:00

Jača kosti, poboljšava rad srca i sprema se na bezbroj načina! Ovu namirnicu mnogi zanemaruju, a ne znaju koliko je zdrava

pexels.com

Zdravlje

Jača kosti, poboljšava rad srca i sprema se na bezbroj načina! Ovu namirnicu mnogi zanemaruju, a ne znaju koliko je zdrava

Podeli vest

Spanać je namirnica koju mnogi vole, a o čijim zdravstvenim benefitima se ne govori dovoljno.

Pojedini ljudi, kada biraju namirnice koje će jesti, ne obraćaju pažnju toliko na njihovu hranljivu vrednost i benefite koje mogu imati od njih, već se isključivo vode ukusom. 

Međutim, važno je da počnete da obraćate pažnju i na ovakve stvari, jer ćete na taj način naravno poboljšati i vaše zdravlje. 

Jedna namirnica koja je često zanemarena u ishrani, jeste spanać, a koje su njegove prednosti, otkriva nutricionistkinja Ivana Mišić:

- Kada smo bili mali, pričali su nam da jedemo spanać, jer ga je jeo i Mornar Popaj i postao tako jak - nisu nas lagali! Spanać je jedna od najhranljivijih namirnica za naše telo i ne bismo smeli da ga zaboravimo u našoj ishrani - navodi nutricionistkinja i otkriva zašto je spanać toliko dobar za naše telo.

Bogat hranljivim materijama

Spanać je prava riznica vitamina i minerala, uključujući vitamin A, C, K, folnu kiselinu, gvožđe i kalcijum. Ovi nutrijenti igraju ključnu ulogu u očuvanju našeg zdravlja.

Foto: Freepik.com

spanać

Antioksidativna moć

Spanać je prepun antioksidanata koji pomažu našem telu da se bori protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa. Ovo je ključno za prevenciju različitih bolesti.

Doprinosi zdravlju našeg srca

Redovno konzumiranje spanaća može pomoći u održavanju zdravlja srca, jer smanjuje visok krvni pritisak i smanjuje rizik od srčanih bolesti.

Jača kosti

Količina vitamina K u spanaću je važna za zdravlje kostiju. Pomaže u apsorpciji kalcijuma i održavanju jakih kostiju.

Preporuka je da barem 3-4 porcije nedeljno uključite u vašu ishranu.

- To može biti u obliku svežeg spanaća u salatama, dodatka smutijima ili bareni spanać kao prilog jelima - ističe Ivana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija