• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.02.2024

08:50

Potpuno neverovatno! Žena je alergična na vodu, a evo šta joj se dešava kada se tušira (VIDEO)

printscreen instagram everydaywotkkym

Zdravlje

Potpuno neverovatno! Žena je alergična na vodu, a evo šta joj se dešava kada se tušira (VIDEO)

Podeli vest

Kimberli Mils je na društvenim mrežama otkrila da je alergična na vodu, kao i da dobije koprivnjaču čim njena koža dođe u dodir sa vodom.

Kim je sa 12 godina otkrila da boluje od akvagene urtikarije, veoma retkog stanja. Ovo oboljenje karakteriše koprivnjača, neprijatan osip na koži koji se javlja kada koža dođe u kontakt sa vodom.

 - To je jedno od najneprijatnijih iskustava - priznala je Kimberli.

U jednominutnom snimku na TikTok-u, ona je objasnila da njena dnevna higijenska rutina može biti mučna i bolna zbog averzije njenog tela prema vodi, piše NewYorkPost.

 - Dijagnostikovana mi je akvagena urtikarija, što u osnovi znači da kad god moja koža dođe u kontakt sa bilo kojim oblikom vode, uključujući i sopstveni znoj... dobijam koprivnjaču, svrab i opekotine i nema leka - objasnila je Kimberli.

 

 

- Moram da se ograničim kada je u pitanju kontakt sa vodom. Ne mogu da budem u kontaktu sa vodom duže od pet minuta, jer sve duže od toga može da me izloži riziku - rekla je Kim.

 - Pre nego što i skočim pod tuš, postoji proces, moram da pijem tablete za alergije i one će samo usporiti proces. Međutim, lek ne sprečava svrab, pečenje ili koprivnjaču -dodala je Kim.

 - Posle otprilike tri do četiri minuta pod tušem, koža mi počinje da trnci, a to znači da je vreme da izađem napolje -  objasnila je ona.

A najteže, osim tuširanja, je reagovanje mokrog tela na vodu nakon što se istušira. 

Foto: Printscreen Instagam evertdaywithkym

 

 

Da bi sprečila uništavanje kože, Kim čeka oko dva sata da se koža smiri, a zatim nanosi sprejeve protiv svraba i losione koji smiruju telo od peckanja.

- Ceo ovaj proces može da potraje sat do dva - priznala je Kim.

- Od toga imam migrene i ponekad dobijem temperaturu - dodala je ona.

Ona svakodnevno koristi više od 20 proizvoda kako bi sačuvala svoju kožu.Ranije se tuširala dva puta nedeljno, ali sada to mora da čini češće, pošto je aktivna, kao majka dvoje male dece. 

Mnogi na TikToku su bili šokirani kada su čuli o retkom stanju kože.

„Ne mogu da zamislim da sam alergičan na vodu“, napisala je jedna osoba, dok je druga dodala: „Ne mogu da verujem da moraš da prođeš kroz sve ovo.“


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija