• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

29.05.2024

17:33

Otkriveno koji rak ima Kejt Midlton! Na osnovu dijagnoze druge bolesti doktor došao do zaključka o kojoj vrsti je reč

EPAimages

Zdravlje

Otkriveno koji rak ima Kejt Midlton! Na osnovu dijagnoze druge bolesti doktor došao do zaključka o kojoj vrsti je reč

Podeli vest

Kejt Midlton je još krajem marta obelodanila da joj je dijagnostikovan kancer i da će biti podvrgnuta tretmanu preventivne hemoterapije, ali se od tada više nije oglašavala.

Ni Kensigtonska palata nije dala nove precizne informacije o njenom stanju, ali sudeći po najnovijim izveštajima princeza od Velsa neće se vratiti zvaničnim dužnostima pre 2025. godine.

Iako je bilo mnogo spekulacija u javnosti o zdravlju i lečenju lepe Britanke, jedino je izvesno da je podvrgnuta takozvanoj "preventivnoj hemoterapiji". No, za sada nije zvanično saopšteno koju vrstu raka ima Kejt, iako je poznati američki lekar Mark Sigl izneo svoje mišljenje na tu temu.

"Jedan od načelnika onkologije u "Langone Cancer" institutu u Njujorku veruje da je možda reč o raku debelog creva i da je glavna operacija abdomena koju je imala možda bila resekcija creva zbog Kronove bolesti.

Foto: EPAimages

 

- Inflamatorna bolest creva u velikoj meri povećava rizik od raka debelog creva ili raka creva - rekao je dr Sigl za "Fox News Digital".

Podsetimo, od ranije se zna da je princezi u novembru 2012. dijagnostikovana Kronova bolest, hroničnu inflamatornu bolest creva koja zahvata ceo digestivni trakt.

- Moglo je da se desi da je imala operaciju creva zbog Kronove bolesti i da su kasnije patološki nalazi utvrdili da ima i rak. Ta vrsta operacije bi takđe objasnila duže vreme oporavka - istakao je svoju pretpostavku na osnovu dugogodišnjeg profesionalnog iskustva.

Dr Sigl je potom i u izjavi za "Fox News" televiziju ponovio svoje sumnje, koje je potkrepio konsultacijama sa drugim stručnjacima.

- Razgovarao sam sa nekoliko stručnjaka, vrhunskih onkologa i kolorektalnih hirurga, i svi kažu istu stvar. Kejt Midlton verovatno ima ili rani rak debelog creva ili creva koji je uklonjen i hirurški izlečen, ili rak jajnika ili materice - rekao je i dodao da je verovatnije da je njena dijagnoza rak debelog creva, zbog mesta operacije i činjenice da na video snimku izgleda kao da nije izgubila kosu.

Foto: profimedia

 

Koji god rak da je princeza imala ili i dalje ima, dr Sigl je zaključio da bi njena prognoza mogla da bude dobra.

- Ja sam, nažalost, dijagnostikovao mnogo slučajeva karcinoma, ali sve više i više je onih koji su otkriveni dovoljno rano da bi bili izlečeni. Koja god da je vrsta raka, izgleda da su ga izvukli. Dobra vest je da su koristili reč "preventivno", što bi značilo da je rak uklonjen u celini i da se hemoterapija daje kako bi se povećale šanse da se ne vrati - zaključio je ovaj ameriki stručnjak.

Dr Sigl je, inače, stalni saradnik medijske kuće "Fox News", klinički profesor medicine i internista u jednom medicinskom centru u Njujorku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija