• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.06.2024

22:00

Nanela je kremu na lice i jedva ostala živa! Prošla je kroz pakao zbog ovog detalja - greška koja se dešava mnogima (VIDEO)

Informer

Zdravlje

Nanela je kremu na lice i jedva ostala živa! Prošla je kroz pakao zbog ovog detalja - greška koja se dešava mnogima (VIDEO)

Podeli vest

Uvek je važno proveriti datum isteka roka trajanja na proizvodima koje koristite za negu kože. To je lekcija koju je jedna devojka naučila na teži način.

Jedna od najvažnijih stvari koje moramo da uradimo pre korišćenja kozmetičkih proizvoda jeste provera roka trajanja

Proveravajte rok trajanja 

Plastični hirurg Entoni Joun pokazao je rane koje je jedna devojka dobila nakon što je na lice nanela proizvode kojima je istekao rok trajanja. Tako je zaradila bakterijsku infekciju, što je uzrokovalo ozbiljne opekotine.

- Čekala je četiri dana pre nego što je otišla u bolnicu, gde su joj doktori dijagnostifikovali bakterijsku infekciju koja je mogla da uđe u krvotok - rekao je dr. Joun.

Bakterijska infekcija uzrokovala opekotine na koži

Ističe da je devojka na lice nanela proizvode protiv akni i tamnih mrlja kojima je istekao rok trajanja. Koža je odmah počela da je peče, pa je isprala lice, ali bilo je prekasno.

- Kao što vidite, razvile su joj se rane, zadebljanja, čak i opekotina između očiju - rekao je doktor pa je upozorio sve da odmah bace proizvode koji više nisu upotrebljivi.

 

@doctoryoun Why you shouldn’t apply expired skin care products on your face! #skincare video credit: @BeastEater ♬ what was I made for? - Instrumental - Wheeler

 

 

- Kad proizvodima istekne rok trajanja, njihov hemijski sastav može da se promeni i u njima mogu da se razviju bakterije - napomenuo je.

Najveći rizici korišćenja proizvoda za negu kože kojima je istekao rok trajanja uključuju gubitak učinkovitosti i iritaciju zbog degradirajućih sastojaka. Šminku kojoj je istekao rok trajanja takođe nije preporučljivo koristiti jer povećava rizik od začepljenja pora i podsticanja rasta bakterija.

- Koža može da reaguje na sastojke proizvoda ako im je istekao rok trajanja. To može da dovede do crvenila ili iritacije. Ako bakterije dospeju u otvorenu posudu ili na četku, mogu brzo da se razmnože i izazovu bubuljice ili druge infekcije - kažu iz klinike Mayo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord Uživo
EURO 2024

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord

Današnji program na Evropskom prvenstvu rezervisan je za grupu F, koja jedina nije igrala mečeve prvog kola. Stoga nema utakmice u 15.00 časova, već će program od 18.00 časova otvoriti Turska i Gruzija koje se sastaju u Dortmundu. Derbi dana je od 21.00 čas u Lajpcigu, kada će se sastati Portugal i Češka.

18.06.2024

12:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Srbija