• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.07.2024

09:00

Test od tri sekunde otkriva da li treba odmah da popijete čašu vode! Proverite da li ste dehidrirani (VIDEO)

Shuterstock

Zdravlje

Test od tri sekunde otkriva da li treba odmah da popijete čašu vode! Proverite da li ste dehidrirani (VIDEO)

Podeli vest

Ako ste zabrinuti da ne pijete dovoljno vode tokom letnjih vrućina, jednostavan test može da vas upozori da li ste dehidrirani.

Test za proveru hidriranosti je jednostavan.

Samo uštinite kožu sa dva prsta, na stomaku, prednjoj strani ruke ili  na grudima odmah ispod ključne kosti na nekoliko sekundi.

Nakon nekoliko sekundi pustite kožu. Ako se koža odmah vrati u normalan položaj, to znači da ste dovoljno hidrirani. Koža koja ostaje podignuta nekoliko sekundi je dehidrirana.

 

 

 

Kada obavljate test koji se lako može obaviti bilo gde - čak i za stolom - proverite da li vaša koža ostaje uspravna od štipanja sekund duže nego što je normalno.

Ako ste samo malo dehidrirani, može se pokazati ako se koža pomera malo sporije nego obično. U slučaju da je došlo do teške dehidratacije koži će trebati dosta vremena da se vrati na svoje mesto.   

U slučaju da je test štipanjem pokazao da ste dehidrirani, ne brinite jer su lekari otkrili korisne savete za brzo hidriranje. To je uzimanje tečnosti, pravilna ishrana i nega kože.

Foto: Shuterstock

 

Doktor Denis Gros je otkrio da je test štipanjem od tri sekunde najbolji način da utvrdite da li ste dehidrirani.

 -Nedostatak vode u cirkulatornom sistemu dovodi do manje cirkulacije u koži i smanjene elastičnosti kože – što znači da će koži trebati više vremena da se vrati u prirodno stanje nakon što se uklješti - rekao je on.

 - Kada ste dehidrirani, koža dobija manje hranljivih materija, vitamina i kiseonika zbog čega izgleda umorno - dodao je još Denis Gros, prenosi Daily Mail.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Džet set

Srbija