• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2024

17:00

Luka je rođen dva puta! Trudnoća je tekla savršeno, dok jedan ultrazvuk nije otkrio strašnu dijagnozu! (VIDEO)

Shutterstock

Zdravlje

Luka je rođen dva puta! Trudnoća je tekla savršeno, dok jedan ultrazvuk nije otkrio strašnu dijagnozu! (VIDEO)

Podeli vest

Lisa je sa radošću iščekivala dolazak svog sina, verujući da će trudnoća proteći bez komplikacija. Sve je izgledalo savršeno do jednog ultrazvučnog pregleda, kada je saznala da njenom detetu predstoji teška borba za život.

Lisa Cofi (23), majka malog Luke, prošla je kroz emotivno putovanje pre nego što je njen sin uopšte ugledao svetlost dana. Kada vidite njegovo anđeosko lice, teško je zamisliti da je njegova borba za život počela pre nego što je rođen.

Prema rečima njegove majke, Luka je "rođen" dva puta.

Naime, doktori su tokom trudnoće izvršili retku operaciju zbog spine bifide - otvorili su njen stomak, izvadili Luku, izveli operaciju, a zatim ga vratili u matericu. Luka je konačno rođen u 38. nedelji trudnoće.

Iako je početak trudnoće bio uredan, na kraju su saznali za strašnu dijagnozu gde su lekari odmah morali da intervenišu. 

@lisaacoffee

To the boy that made me a mum🤍🫶🏼 this was supposed to post mothers day 🤍 ♬ A Thousand Years - Instrumental - Bluewater Kings Band

Šta je spina bifida?

Spina bifida je urođeni defekt koji podrazumeva rascep kičme i nepotpuno zatvaranje kičmene moždine. Ova anomalija može biti različitih oblika - od blažih do teških, a često dovodi do ozbiljnih problema kao što su paraliza mišića, gubitak osećaja, infekcije, poremećaj kontrole nad udovima i sfinkterima, pa čak i kognitivni problemi.

@lisaacoffee Beating all the odds of having Spina Bifida. Hopefully he will be walking soon🥰 we are so proud with how far he has come! Our little warrior🩵 I am more than happy to chat to anyone who is ongoing surgery for their SB baby or just a chat in general about anything we have faced with Luca as I know how scary it can be and how overwhelming it is🩵 🎗️#spinabifidawarrior🎗 #spinabifida #learningtowalk #progress ♬ Step by Step - Whitney Houston

- Bilo je to emotivno putovanje za moju porodicu, ali na kraju se sve isplatilo. Ponosna sam na Luku i zahvalna što mu je operacija pružila šansu da jednog dana, nadam se, hoda - izjavila je Lisa.

Iako su lekari predviđali da će zaostajati za svojim vršnjacima, Luka je prkosio očekivanjima. Zahvaljujući fizioterapiji, pokazuje napredak i daje nadu za svetliju budućnost.

Luka nosi ožiljak na leđima kao podsetnik na operaciju, a suočava se i sa "chiari malformacijom" stanjem u kojem se deo mozga proteže u kičmeni kanal.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ovo su pravila za putovanje u EU od 10. novembra! Aleksandar Seničić objasnio kako će aplikacija funkcionisati, kome ne treba dozvola i ko je neće plaćati
Društvo

Ovo su pravila za putovanje u EU od 10. novembra! Aleksandar Seničić objasnio kako će aplikacija funkcionisati, kome ne treba dozvola i ko je neće plaćati

Nova pravila za ulazak u zemlje Evropske unije donose značajne promene koje će uticati na sve putnike. Evropski sistem putnih informacija i autorizacija (ETIAS) predstavlja novi način prijavljivanja za ulazak, ali kako se on razlikuje od tradicionalnih viza? O ovim ključnim pitanjima i njihovim praktičnim implikacijama razgovarali smo u emisiji "Blic Dan" sa Aleksandrom Seničićem, direktorom Nacionalne asocijacije turističkih agencija.

17.09.2024

18:04

TV

Hronika

Dačić se sastao sa ministarkom Ujedinjenog Kraljevstva i državnim sekretarom Mađarske! Bilateralna policijska saradnja na visokom nivou! (FOTO)
Hronika

Dačić se sastao sa ministarkom Ujedinjenog Kraljevstva i državnim sekretarom Mađarske! Bilateralna policijska saradnja na visokom nivou! (FOTO)

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas, na marginama Berlinskog procesa, sa ministarkom za bezbednost granice i azil Ujedinjenog Kraljevstva Anđelom Igl i državnim sekretarom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Mađarske Zoltanom Bolčikom, sa kojima je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

17.09.2024

19:36

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija