• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

30.01.2017

20:45

(VIDEO) SPRDNJA OD TRIBINE U SARAJEVU! Profesor Spahić: Od Karađorđevića do Đokovića SVI SU ALBANCI!

Balkan

(VIDEO) SPRDNJA OD TRIBINE U SARAJEVU! Profesor Spahić: Od Karađorđevića do Đokovića SVI SU ALBANCI!

Podeli vest

Kontroverzni profesor bošnjačkog porekla iz Sarajeva na jednoj od tribina koje je održao izneo je niz podataka po kojima sve potiče od Albanaca

Dinastija Karđorđević vuče poreklo iz albanskog plemena Klimeta. Trojica papa su bili Albanci. Majka Tereza je Albanka… Robert Bob Dol, američki senator, poreklom je Albanac. Trenutno je u Americi sedam senatora, američkih državljana, iz Albanije. Šest gradonačelnika Čikaga bilo je albanskog porekla…

printscreen

Sve ovo je na jednoj od tribina izneo profesor dr Besim Spahić, doktor komunikologije i redovni profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu. Spahić, koji važi za jednog od najznačajnijih teoretičara s područja političkog marketinga u regiji, bavi se i publicistikom i teorijom kulture, na ovome se nije zaustavio.

„Kažu, Novak Đoković je naš - Srbin! Kako Srbin, kad je Đokaj - katolik Albanac iz Tuza (Crna Gora), kad mu je brat i dalje Dragan Đokaj“, naveo je Spahić.

Zadar su, tvrdi on, napravili Albanci, Belazgi iz Grčke. 

To je najstariji lokalitet Albanaca i do dan-danas. Šta znači Trogir? Na albanskom to znači grad na tri kamene ploče na moru“, navodi on.

Spahić je, inače, do sada objavio 18 knjiga iz oblasti reklame, političkog komuniciranja, političkog i kulturnog marketinga, imidža, poslovnog komuniciranja i dizajna.

Kao slobodni umetnik potpisuje različite muzičke, teatarske i književne projekte. Pisao je i pesme za mnoge muzičke zvezde sa prostora bivše Jugoslavije (Nikša Bratoš, Seid Memić Vajta, Đulijano…)


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ExSer b

pre 7 godina

Yes, I Arnold Svaceneger je Albanac jer je jeo kospe i kikiriki na fudbalskoj utakmici.

gagi

pre 7 godina

OVAJ ČOVJEK JE LUD,I NJEMU JE MJESTO U LUDNICI,ILI KOD ALBANACA JER JE I TO LUDNICA.JOŠ JEDINO ALBANCI PLAĆAJU OVAKVE BUDALE DA IZMIŠLJAJU PRIČE KOJE PRIJAJU ZA NJIHOVO UVO.ŠTA SVE OVA JADNA ZEMLJA DRŽI NA SEBI,BOJIM SE DA NEĆE DUGO

arso

pre 7 godina

Po ovome i Isus Hrist nije od majke Jevrejke, vec je albanka u pitanju. Samo jedno pitanje kako se kaze "katarka" na Siptarskom. Pa naravno da ne znas, jer ta rec ne postoji u Siptarskom, jer su brod prvi put videli kad su dosli na Siciliju.

Srb

pre 7 godina

Који болесник. Е овако се фалсификује историја и освајају туђе територије, испадоше Срби исламисти, српске легенде Шиптари, српске земље Калифат, а цео живот се боримо против њих. Ислам осваја демографијом, чиме се Срби не могу похвалити, Европа једва чека да нестанемо, она их и подржава, једини начин да им се супротставимо је руска заштита, две базе за почетак ће бити довољне.

Marcco

pre 7 godina

Ovakve psihijatrijske slučajeve imamo i mi na pretek samo što naši nisu profesori fakulteta, pa čak ni onih privatnih, nego su elokventne kafanske pijanice kojima, iz meni nepoznatih razloga, neki mediji pridaju pažnju.

Levcanin

pre 7 godina

Neznas nista lojavi Siptarcino. Najveci Siptar je TITO, gu-ico siptarska. Bravar vam dao Pokrajinu odnosno drzavu.

Car

pre 7 godina

Besmislica do budalastine, bravar im je dao pokrajinu, ali na inicijativu pijanog i izlapelog Petra Stambolica.Nemamo mi vecih neprijatelja od samih sebi.

vlada

pre 7 godina

..... tebe je izgleda "evolucija čoveka" zaobišla!? Ili si kupio i ti "diplomu"?

Aleks

pre 7 godina

Šok Besim priča o Albancima isto kao Jovan Deretić o Srbima!

Lucky

pre 7 godina

Za sve što govori dr Jovan Deretić ima dokaze,ali ne znam imaš li ti zdrav razum i poštovanje prema srpskom narodu.

ja

pre 7 godina

Ono što Deretić priča je utemeljeno na naučnim dokazima,a ne na priči rekla-kazala.

pero

pre 7 godina

Sto ne kaze profesor Besim da je on Srbin tj. porijeklom

goks

pre 7 godina

Ovaj je puko skroz,pa kad su svi albanci otkud mu materinji jezik srpski.\n

zoran

pre 7 godina

Lepa ti je reklama bila pa i da je to tacno sta onda.Narodje bilo sramota odakle poticu pa se prekrstili.Kakvi su to albanci kad jedu svinjsko i piju Alkohol pa umesto djamije idu u crkvu.Mesto da se pokrijete vi se jos hvalite.

zabac

pre 7 godina

ako po jovanu dereticu trebisnjica reka moze d bude vece sveciliste od jordanske reke yasto ne i ove budalestine da ne prodju kod papaka iz oba entiteta.

Sandra

pre 7 godina

Taj Spahić se potpuno otkačio. Kada su Albanci toliko"nadvladali" u svim mogućim prostorima i kulturama treba ga pitati gde su njihove istorijske znamenitisti, gde su njihove crkve, muzeji, njihova književna dela, spomenici. Oni su novokomponovani iskompleksiran narod.

007Bond

pre 7 godina

Сад ћу ја вама свима да објасним шта је Бошњак: Бошњаци су Срби који су на самом крају отоманске империје примили ислам (и то Срби из богатијег слоја друштва, док су сиромашнији Срби остали православне вере).И зато и дан данас имају српска презимена, али арапска, персијска или турска имена која су им као и вера наметнута. А име за ,,нацију Бошњак,, су добили 1992 и то у једном подруму од једног хотела у Сарајеву...А за време Тита, тј. од 1946 до 1992 су се изјашњавали као Срби муслиманске вероисповести, па је тако и СР БиХ имала више од 70% Срба (православне, или муслиманске вере)...А језик Бошњачки/Босански проглашавају 1995.

senad

pre 7 godina

Mora da ti je Deretic familija za njega je i Kastro bio Srbin lupate do bola kao i ovaj Spahic.

ATOMSKA SPARTA

pre 7 godina

A sta nije tacno, je li istina da su Osmanlije na svakih nekoliko godina u sklopu tzv. poreza u krvi (ili danak u krvi) otimali po jednog srpskog decaka iz svake srpske porodice i odvodili ih u JANjICARE da se bore za njih i da im podizu natalitet - istina je! Da li je istina da su pod pretnjom silom ili privilegijama mnogi Srbi bili primorani da predju u islam - istina je! Pa posto je sve to istina ko su onda danas potomci svih tih Srba koji su u to vrteme na silu morali u islam?

Toma Hladni

pre 7 godina

Senade, tvoj cukun cukun deda je bio Srbin a ti postao turcin ? Jesi li svestan da ne mozes da gene izbrises , ostaje ti samo da samog sebe lazes kao i svoju decu SRBINE!!!

badza

pre 7 godina

Za neke je osnovna škola najviši nivo obrazovanja.Jer,što se više školuju pa čak i doktoriraju kao ovaj nesrećni besednik brzo prolupaju.A onda,zbogom pameti.

Gagi

pre 7 godina

Dragi Besime Soahicu tj. Veseline Spajicu! Ti si srbin i srpskog roda, samo sto ti to jos tvoji nisu javili... pozdrav iz BEOGRADA!!!

korcula

pre 7 godina

... To je najstariji lokalitet Albanaca i do dan-danas. Šta znači Trogir? Na albanskom to znači grad na tri kamene ploče na moru“, navodi on. Kakve veze imaju albanci sa bilo kakvim morem? Da je imaju, ne bi koristili tudju rec za more, nego bi imali autenticnu svoju rec. Tek ovo oko prezimena ne mogu da komentarisem. Podmetanje budalastina.

COVEK NIJE NACISTO SA SAMIM SO

pre 7 godina

Ovom coveku Blesimu treba ozbiljno pomoci. Poludeo je od pisanja knjiga pa sad ne zna vise ni on sta prica i sta radi. Citacemo uskoro da je izjavio i da je bivsi car Japana Hirohito cistokrvi albanac.

Sale

pre 7 godina

O ovim poturcenim Bosancima je suvisno i pricati (Srbin iz Bosne je Bosanac; njak - otpadnik od pravoslavne vere, turski nastavak, znaci Bosnjak). Tucin je Turcin, a poturceni Srbin je Bosnjak. Ostavili su im i IĆ u prezimenu da bi ih lakse razlikovali od sebe tj. Turaka. Turska krv tece venama tih izroda jer su se mnogo orodjivali sa turcima i udavali cerke za iste, a sve iz materijalne koristi. Znaju samo da seju seme zla, razdora i mrznje prema Srbima. Zidaju dzamijice na svakih 50m, ne vide plavo nebo od tolikih minareta niti bilo sta sem toga. Uvek su bili periferija i kaljuga, obicna kaldrmska kasaba. Takva im je sudbina posle pljuvanja na veru i pretke. Nema tu ispravke.

Peca

pre 7 godina

Hiro Hito je čisto Siptarsko ime od Kire Hit(udarac) kad se kira strmekno pijan niz stepenice zaurlao je " Aj ba pijan " i oni počeli da se zovu Albanijan i tako su svi marsovci postali siptari a oni iz zaseoka zodijak su im braca od muske tetke po kobilskoj proceduri jahanja na govedima

Sale

pre 7 godina

I kad kazu ono kao "tursko pogrdno" Srbistan, budale ne znaju da to nije nikakva turska rec, niti arapska, niti persijska, vec CISTO SRPSKA. Stan/stani/staniste, SrbiStan. Opismenis ta nepismena plemena jos u anticko doba i sad se javi neki poturicki ovan predvodnik da baljezga o turskim ciganima (Siptari, pleme sa Kavkaza, konjusari i kerovodje turske) kao o precima srpskim. Posle optuzbe za izmisljeni genocid ovo me uopste ne cudi. Bosnjak, lost in time and space.

laza lazarevic

pre 7 godina

pa dobro ....mi smo svi siptari... sta da se radi profesore... to i nije tako strasno.... zamislite samo da smo ,,bosnjaci,, ... sta bi tek onda ...?!

zucko

pre 7 godina

Kod nas kazu,budalu nit* jebi nit*mu puta pokazi.

sergej

pre 7 godina

Šta bi Mengele rekao da je možda sa njim u srodstvu. Za ovog treba malo veći blesimetar sa širokim mernim područjem.

SPAJIC JE MALO NERVOZAN

pre 7 godina

Sramota da jedan Srbin ovako govori pa bio on i profesor Spajic.

Sale

pre 7 godina

Obavezno da pitaš majku da nisi i ti šiptar...a i ženu da pitaš za decu... da ti nisu i oni šiptarčići.Kada saznas a ti javi opet nekim člankom .

sasA

pre 7 godina

"Spahić je, inače, do sada objavio 18 knjiga iz oblasti reklame, političkog komuniciranja, političkog i kulturnog marketinga, imidža, poslovnog komuniciranja i dizajna." - Kako je moguce posumnjati u teoriju ovako potkovanog istoricara!? 18 knjiga, a sve samo prekaljena istorija i arheologija pa ti cik neveruj....ffff!!!

zabac

pre 7 godina

bog je srbin mi nebeski narod a predsednik na pjesmom porucuje Jaci smo od sudbine.na srecu mi iy srpske se ne lozimo na suplje budalastine ya razliku od ,,brace,, prekorijeke drine.

siptarcina

pre 7 godina

braco moja slavo-karpacanska vi morate da svatite da ste doslioci na ovim prostorima.krajem 6 i pocetkom 7 vjeku.poz

kosmajac

pre 7 godina

Ma jesmo, kako da ne. A vi se nigde ne pominjete do dolaska Turaka u Evropu. Niste mogli da objasnite svoje poreklo na Balkanu i eto ga: vi ste odjednom Iliri, a nemate ni svoju rec za more. Fora je uzela maha, pa se svaki drugi sredovecni albanac zove Ilir. Pre 20ak godina ste se setili da biste ipak mogli da budete Dardanci, i eto ga opet! Jedno od najpopularnijih imena postaje Dardan! Cak je i Kuran preveden na vas jezik 1970ih godina prvi put. Toliko ste bili bitni Turcima! Tek ovu nebulozu iz vesti ne treba komentarisati. Jos ako dodje od prekodrinskog Orke, konvertovanog pravoslavca, sve dodje na svoje mesto.

doktor

pre 7 godina

A ti si nas čekao na stanici i uredno zapisao sve istorijske činjenice!? Aferim!

Srboljubislav

pre 7 godina

Neka on ne brine za poreklo Srba nego da li on zna svoje poreklo. Od koga je nastao ili je u trilemi.

ackuur

pre 7 godina

Pod hitno da se psihijatrija postara za ovog nesretnika. Njemu bas nije dobro. Lekari, za sta ste polagali Hipokratovu zakletvu kada vam se ludak seta pred ocima. APEL ZA PSIHIJATRIJU!!!!

Milenko

pre 7 godina

Šiptari tvrde da su upravo oni ti koju su sagradili Trojanskog konja u staroj grčkoj, a ne grci. Čak tvrde da je i Odisej bio šiptar a ne grk, tako da me nikako ne iznenadi šta ova budala lupeta. Neki govore da je Napoleon takođe bio šiptar .......

melanija

pre 7 godina

E, sta pare rade. Albanci ga placaju da laze a on pokvaren dovoljno da to i radi. Jadnik.

nina

pre 7 godina

Prekrajanje istorije I to one davne, kao oni znaju, je sve sto oni znaju. Umesto da grade nesto pozitivno pa I svoju, sto ce nekad da bude istorija, oni neprestano grabe tudje. Hoce da je njihovo, grabe da bi unistili. To je ta globalizacija, povampireni hitlerovci, tj povampirene Hitlerove sluge. U nekim slucajevima bili su gori I od samih Hemaca. Non stop sve tumbaju naopako. Ne moze covek a da ne gleda u nebo nebi li video zile kao sto rece posnati reziser Kusturica. Te sluge uporno ponavljaju neverovatne gluposti u nadi da to uhvate zapadna medija. A kakve se tek gluposti mogu cuti od tih zpadnih!! Mora se priznati, Hitler bi bio ponosan.

Milan

pre 7 godina

Skenderbeg, albanski nacionalni heroj je srbin. Pa se mi ne hvalimo :)

Zoran

pre 7 godina

Sta se ljudi palite na gluposti. Da nije to rekao niko nebi ni cuo za njega, ovako je postao poznat i medijska zvezda, pojedinci da bi to postigli ubijau poznate licnosti, da bi se pamtili i ostali zabelezeni u istoriji.... Neki snimaju pornice i kao slucajno puste u javnost i td. ...

lobi

pre 7 godina

je li to organizovala inicijativa mladih sa plavušom na čelu, zaljubljenoj u albance?

Svetac

pre 7 godina

Da nije i Skenderbeg Albanac ? Gde mu leze kosti Spshicu !?

what

pre 7 godina

On se mora lijeciti... dok ne bude kasno... lupeta kao da je imao mozdani udar.

bole

pre 7 godina

A sta su oni koji su sa tih prostora kopali kanale i brali kukuruz po Srbiji i jeli hleba i marmeljade.

KO POTURICI DA VERUJE

pre 7 godina

Narodna poslovica kaze, "Turcin laze kad istinu kaze, niko tako ka turcin ne laze".

veselin

pre 7 godina

svako mora imati svog dr jovana deretica pa zasto ne i mi bosanci i hercegovci!

OBAD

pre 7 godina

Što se tiče Karađorđa to je potvrdio Šešelj na TV C.Gora,proverite.

Srbin

pre 7 godina

slobodan milosevic je albaskog porekla i on je iz crne gore hehehe

baltazar

pre 7 godina

Nema potrebe za ubedjivanjem ko je ko! da urade drvo zivota sve bi se reklo samo a i tad bi izokretali! Mnogi su shvatili i priznali da su srpskog porekla! nek sami provere svi koji se prezivaju na ic ko su im pradede cukundedeee pa nek jaaaave dokle sau adaaaoasli!!!

xxxxx

pre 7 godina

....valjda i u Albaniji ima Srba i Grka kao i sto Albanaca ima na drugim prostorima....

Stranput

pre 7 godina

E sad dragi Srbi mozete vidit koliko ste vi ludi kad govorite da su drugi narodi postali od Srba!!!!

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija