• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

03.07.2017

23:49

PIRANSKI ZALIV, TAČKA RAZDORA: Ljubljana pozvala Zagreb da sprovede odluku Arbitražnog suda!

Balkan

PIRANSKI ZALIV, TAČKA RAZDORA: Ljubljana pozvala Zagreb da sprovede odluku Arbitražnog suda!

Podeli vest

Slovenačka Vlada pozvala je danas u diplomatskoj noti Hrvatsku na sprovođenje presude Arbitražnog suda o rešenju graničnog spora između dve države u Piranskom zalivu

Slovenija je privržena odluci da u skladu sa međunarodnim pravom i arbitražnim sporazumom dve države iz 2009. godine učini sve za sprovođenje presude", saopšteno je iz slovenačkog Ministarstva spoljnih poslova.

U diplomatskoj noti upućen je poziv Hrvatskoj da međusobnoj saradnji potraže najbolji način za sprovođenje presude, prenose hrvatski mediji.

Arbitražni sud objavio je prošle sedmice odluku prema kojoj je Sloveniji pripalo više od tri četvrtine Piranskog zaliva, a dobila je i slobodan prolaz kroz deo hrvatskog mora.

Presudom za koju hrvatska vlada navodi na neće imati pravne učinke "rešene" su i neke sporne tačke na kopnenoj granici, uz reke Muru i Dragonju.

(VIDEO) NA POMOLU NAJSMEŠNIJI RAT U ISTORIJI: Slovenija i Hrvatska u sukobu zbog presude iz Haga i Piranskog zaliva!

(VIDEO) SLOVENCI BI ZBOG MORA RATOVALI S HRVATIMA: Ljubljana u Piranski zaliv šalje svoj najveći RATNI BROD TRIGLAV!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Од Југославије највише ушићарили...Хрвати, и Словенци...Добише државност уз превару Срба и Србије, који гинуше у два рата за ЊИХОВ НАЦИОНАЛНИ РАЧУН.... - Дивота једна...!! Док су они у 2 рата ратовали на страни ФАШИЗМА и поражених снага, после се прилепили уз СРБЕ и СРБИЈУ добише све оно ( од Италије и суседа) што им никада у историји - није припадало...!! Поган од држава и људи. Багра од политике и "политичара", највећих лицемера... у Историји... политике тзв. - "Братства и Јединства"...!!

milovan

pre 6 godina

Slovenci treba samo da prave guzve na granic i prop sezona utasama.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija