• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

02.01.2020

15:34

(VIDEO) MILOV DEDA JE BIO ČETNIK, POGINUO JE BRANEĆI OSTROG OD KOMUNISTA! Može li niže od ovog, UNUK MRZI SVE SRPSKO!

Balkan

(VIDEO) MILOV DEDA JE BIO ČETNIK, POGINUO JE BRANEĆI OSTROG OD KOMUNISTA! Može li niže od ovog, UNUK MRZI SVE SRPSKO!

Podeli vest

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, ali i Crna Gora, našli su se u centru pažnje nakon je on potpisao Zakon o slobodi veroispovesti, čime je isti zvanično usvojen

Nakon toga je reagovao mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji je istakao da je u pitanju „bezumlje kojim se planira otimanje pravoslavnih hramova".

Apsurd je u tome što je na videlo ispilivalo to da je deda Mila Đukanovića, brigadni general Blažo Đukanović, četnički komadant i predsednik Nacionalističkog centralnog komiteta poginuo braneći Manastir Ostrog od komunistia.

Međutim, i dalje se vode polemike da li je to zaista tako.

Podsetimo, Amfilohije je nakon potpisivanja Zakona istakao da to nije viđeno ni u jednoj zemlji u Evropi.

- Neće to moći zbog otpora naroda i Crkve. Traže od nas da se registrujemo. Na tu temu sam rekao premijeru Dušku Markoviću: „Ja treba vas da registrujem, a ne vi mene". Ova Mitropolija je stvorila Crnu Goru davši joj i ime. Traže da granice Crkve budu u skladu sa granicama sadašnje Crne Gore, a ja ih pitam onda što ćemo sa Svetim Vasilijem Ostroškim zahumsko-hercegovačkim iz Stare Hercegovine. Ja se iskreno nadam da će ova nesreća da se završi, ali bez sumnje treba reći da glavnu ulogu u svemu ima gospodin Đukanović - kazao je Amfilohije u grbaljskom manastiru Podlastva na tribini „Ustanak u Boki Kotorskoj 1869. godine".

Mitropolit crnogorsko-primorski je istakao da je više puta od 2008. godine pričao da je „najveći izdajnik Crne Gore Milo Đukanović", te je dodao da je i donošenje Zakona o slobodi veroispovesti takođe velika izdaja Crne Gore.

MUHADŽIRI RASTURIO TAČIJA, HARADINAJA, KURTIJA! Dosta ste izmišljali, SRBIJA NE LAŽE IMA DOKAZ ZA SVE, a gde su vaši?!

Na pitanje prisutnih u grbaljskom manastiru: „Možemo li da opravdamo ime bokeljskih ustanika, da nastavimo njihovim putem i da krenemo na ulice", kazao je da za tim nema potrebe i da treba ratovati duhovno, moćnijim, Božjim putem i da je dosta bilo krvi.

PUNI HRAMOVI I HILJADE GRAĐANA PORUČUJU ĐUKANOVIĆU: NE MOŽEŠ RASRBITI CRNU GORU, ovo nije bitka za vlast, nije politička igra...

- U Skupštini Crne Gore umrla je pravda i pravo - kazao je Amfilohije.

U svim hramovima do Božića zvone mrtvačka zvona svaka dva sata i održava se moleban i molitva Presvetoj Bogorodici za spas i napredak. Jedan od prisutnih konstatovao je da je opšta i politička situacija ozbiljna, navodeći šta se sve desilo ovih dana i pitao je za dobijanje blagoslova da se organizuju sami da se bore ili da se predaju, jer trećeg puta nemaju. Na to je mitropolit odgovorio da Crkva blagosilja samo duhovnu i moralnu borbu.

Amfilohije je govorio o pozitivnim primerima ophođenja policajaca u dešavanjima, koji su mu prilikom zaustavljanja na putu od Cetinja do Podgorice kazali "Vladiko, blagoslovite, imate punu našu podršku".

MANDIĆ O DOLASKU VUČIĆA U CRNU GORU: Bio bi to veliki dan za Srbe u Crnoj Gori

Podsetio je i na poslanike muslimanske veroispovesti koji su "stali u odbranu pravoslavnih svetinja", kao i na primer Isa Mahmutovića, koji svojevremeno nije želeo da ruši lovćensku kapelu, zbog čega je dobio otkaz.

- Sreo sam se sa njegovim sinom pre godinu u Parizu i dodelio mu Zlatni lik Svetog Petra Cetinjskog Tajnovidca. Plakao je kao malo dete - zaključio je Amfilohije.

Sve o dešavanjima u Crnoj Gori pročitajte OVDE


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kiza

pre 4 godine

Izgleda da je ovom po cetniku napokon dosao kraj

Beli

pre 4 godine

Hahaha , Dukanovicev dedo je Euro a baba Dolar on ce i svije ime i prezime promeniti ako treba.

Ljuta

pre 4 godine

Milov djede je radio na zeljeznici a GENERAL BLAŽO KOJI JE BRANIO OSTROG OD KOMUNJARA NEMA NIŠTA SA OVIM KONVERTITOM..

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija