• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

23.05.2021

23:10

BAKIR PRETI SRPSKOJ, NEĆE BITI NIKAKVOG MIRNOG RAZLAZA! SDA SE NE ODRIČE RATNE OPCIJE, žestoko se okomio i na Hrvate!

Balkan

BAKIR PRETI SRPSKOJ, NEĆE BITI NIKAKVOG MIRNOG RAZLAZA! SDA SE NE ODRIČE RATNE OPCIJE, žestoko se okomio i na Hrvate!

Podeli vest

Predsedništvo Stranke demokratske akcije odbacilo je bilo kakav pokušaj da se dovodi u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, a lider stranke Bakir Izetbegović je poručio kako "ne može i neće biti nikakvog mirnog razlaza niti odvajanja nijednog pedlja teritorije BiH"

- Predsedništvo SDA odlučno odbacuje bilo kakav pokušaj da se tzv. "non pejperima" ili drugim načinima političkog i diplomatskog delovanja dovodi u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet BiH - rekao je Izetbegović.
       

On je ponovio poziv zemljama članicama Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira, kao i zemljama EU da "uvedu sankcije predsedniku SNSD-a Miloradu Dodiku zbog secesionističkih prijetnji".
       
Izetbegović je, takođe, ponovio i poziv Ustavnom sudu BiH da hitno postupi po zahtevu 24 poslanika u parlamentu BiH i donese privremene mere kojima bi se, kako je naveo, sprečile aktivnosti vlasti Republike Srpske na izgradnji tri hidroelektrane na Drini.

 

ŠTA REĆI?! ALBANCI OTKRILI PLAN FRANCUSKE I NEMAČKE ZA KIM?! NOVI "NON-PEJPER" NA STOLU, evo šta Berlin i Pariz navodno nude Srbiji!

       
Aranžmane izgradnje hidroelektrana na reci Drini i izgradnju aerodroma u Trebinju, Izetbegović je nazvao "uzurpatorskim atacima Srbije na resurse BiH".
       
Pozvao je i Hrvatsku da u pregovorima sa BiH, a ne njenim entitetima, reguliše pitanje polaganja gasovoda ispod reke Save kao državne granice.

ZAPAD SPREMA HAOS OKO KOSOVA! SVE JE KAO PRED RASPAD SFRJ, SAMO NI SRBIJA NIJE NEJAKA... Našu zemlju čeka vrelo leto, kapitalacija nije opcija!

       
Izetbegović je na konferenciji za novinare rekao da je stranačko Predsedništvo ponovilo poziv Savetu ministara i svim političkim akterima da se bez odlaganja, u punom kapacitetu, posvete ispunjavanju 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije da bi BiH što pre došla u poziciju da joj EU odobri kandidatski status.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lola

pre 2 godine

.udalu ne treba prozivati...sama se javi... ( Moze se odnositi i na mene)?

Mirna

pre 2 godine

Bakire prizivaz rat, pa rat ti u dusi vazdan bio i u domu i potomstvu ti se onako kako zelis svaki dan vodio.

UMRO Tito

pre 2 godine

On jus ne kapira da BiH nije muslimanska zemlja.

Mapko

pre 2 godine

Sta ocekivati od pripadnika vestackog naroda koji menjaj identitet kao sto se menja kosulja, vestacki narodi nisu bas skloni istorije. Propale su imperije, vece sile, propala je lazna Jugoslavija, zar Bakir veruju u sopstvenu laz ? On mi izgleda kao neki senilan, veruje u decije bajke, to je tipican znak psihicke bolesti. BiH ce se raspasti kao kula od karata prvom prilikom, vec je defakto propala.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Košarka

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija