• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.07.2021

16:38

CIVILNA ZAŠTITA IZDALA UPOZORENJE! Snažno nevreme pogodilo severnu Dalmaciju! /VIDEO/

FacebookPrintscreen/Crometeo

Balkan

CIVILNA ZAŠTITA IZDALA UPOZORENJE! Snažno nevreme pogodilo severnu Dalmaciju! /VIDEO/

Podeli vest

Šibensko i zadarsko područje zahvaćeni su obilnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a Civilna zaštita objavila je danas upozorenje građanima da ne kreću na put, izlete ili na otvoreno

Hrvatski državni hidrometeorološki zavod jutros je objavio vremensku prognozu za danas u kojoj najavljuje kišu, lokalne pljuskove i grmljavinu, prenosi Index.hr.

- U Dalmaciji će biti promenjivo sa sunčanim razdobljima uz mogućnost za kišu ili lokalne pljuskove i grmljavinu. Vetar će biti slab do umeren severni i severoistočni, uz nestabilnosti lokalno pojačan. Na severnom i delu srednjeg Jadrana duvaće umerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura i severni vetar - navodi Zavod.



S obzirom na situaciju s poplavama širom Evropske unije, Uprava civilne zaštite MUP-a Hrvatske pomno prati situaciju kako bi pravovremeno reagovalia slučaju potrebe, objavili su iz civilne zaštite.

 


- Svima koji nemaju izrazitu potrebu preporučujemo da se ne upućuju na put. Vozačima, ukoliko su na putu, savetujemo da budu strpljivi i oprezni tokom vremenskih nepogoda. Takođe pozivamo građane da ne odlaze na izlete u okolne planine, šume, otvorena područja, zatim na reke da kampuju, a oni koji borave na moru da budu posebno oprezni ako nameravaju provesti noć na otvorenom - piše civilna zaštita.

Vlasnike plovila savetuju da prate prognoze nadležnih službi (DHMZ-a i Pomorsko-meteorološkog centra).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SRBA ČETNIK BABIN KOLJAČ

pre 2 godine

I NJIMA PAKAO DOLAZI U GOSTE!!! DA BOG DA SE PODAVILI!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija