• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

16.09.2021

14:55

Milanović pukao zbog susreta Merkel-Vučić, pa Srbiji dodelio skandalozan epitet!

Beta

Balkan

Milanović pukao zbog susreta Merkel-Vučić, pa Srbiji dodelio skandalozan epitet!

Podeli vest

Predsednik Zoran Milanović označio je danas Srbiju "problematičnom", komentarišući nedavnu posetu kancelarke Angele Merkel Beogradu, a osvrnuo se i na nekadašnju izjavu pokojnog patrijarha Irineja o ugroženosti Srba u Crnoj Gori

"Idu da posećuju onoga ko je problematičan", rekao je Milanović odgovarajući na novinarska pitanja na zajedničoj konferenciji za novinare sa crnogorskim kolegom Milom Ðukanovićem.

A o izjavi pokojnog patrijarha Irineja, Milanović je rekao:

"Ona izjava da su prava Srba u Crnoj Gori ugrožena više nego u Pavelićevoj Hrvatskoj. Nakon toga može jedino šaka da poleti, ni Slobodan Milošević nije prelazio tu granicu, njegov govor bio je više komitetski, da ne kažem sokratovski", rekao je Milanović.

Povodom već tada sve češćih napada na Mitropoliju crnogorsko primorsku SPC u Crnoj Gori, pokojni patrijarh Irinej je u junu 2018. proučio da je položaj Crkve u ovoj državi "gori nego u vreme osmanske okupacije, a da je status Srba kao u doba ozloglašene fašističke tvorevine Nezavisne Države Hrvatske".

Irinej je to rekao komentarišući tada česte negativne poruke crnogorskih zvaničnika upućene Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i pretnje da bi Crkvi mogla biti oduzeta imovina, što je za patrijarha bilo nezamislivo u 21. veku.

„Čitajući nešto o tom pitanju i problemu, uviđam da je to nezamislivo u našem vremenu. Da su to radili Turci ili ustaše u svoje vreme, to bi se moglo razumeti i shvatiti. Ali da se to radi u vremenu mira i slobode, u vremenu kada vladaju principi zakona i zakonitosti, to je apsolutno neprihvatljivo, ne samo za Evropu nego i za Aziju”, kazao je patrijarh tada Irinej i poručio da SPC i on stati u odbranu Mitropolije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljuba

pre 2 godine

Govedo Ustasko, Angela ide kod onih koji ne prave probleme i ne proteruju. A ti crkni i pukni od muke.

zoran

pre 2 godine

Pukao je snishodljivi predsednik Srbije koji finansira strance i prodaje zemlju...i sve radi u korist bezakonja u Srbiji...Milanović nema ružnu prošlost i sadašnjost..

Vlado

pre 2 godine

CUJ GLUPOG NOVINARCICA, MILO PUKO RADI STARE OHRDALE ODLAZECE MERKELOVE. E JESI GLUP DA GLUPLJI NEMZES BITI.

Mili

pre 2 godine

A šta nije Vučić pukao kad je Merkel posetila Ramu, a jeste jadni do bola? Srpski svet se osramotio i pljunuo na Vučića, niko u RH ne diže zastave, tu se plate dižu, a i evro dolazi od 1.1.23g a gde će nam posle biti kraj? Hrvati u Srbiji da na Dan domovinske zahvalnosti i Oluje dignu svoje zastave jer im to omogućio Vučić! Srbi uzalud kukali Evropi da Hrvati svojataju svog građanina iz Smiljana, EU i Hrvatska potpisali Memorandum o izradi hrvatskih kovanica evra sa Šahovnicom i Teslinim likom. Srbija nemoćna i neće ga ona smeti staviti!

Bedepe

pre 2 godine

Kako je moguće da duplo manja Hrvatska i posle 2/3 porušene i obnovljene zemlje, već 30g ima veći BDP od Srbije(A tek plate i penzije), a da za to svi srpski mediji ćute, iako Vučić već 2g ispire narodu mozak da ga stiže, a neće ga stići dok je živ... MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA Aleksandar Vučić tvrdi da će Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u. Možda i hoće krajem ovog stoljeća, ako mi ne budemo radili ništa.

sreta

pre 2 godine

Jeste dok vam je gazda soros dresio kesu i delio novac i punio dzepve, nema presusilo , nema đavola u u SAD .klintona i olbrajtove lopurdi. Srbija je ojacala , vojno Ekonomski , duhovno i svakako . Samo za koju deceniju , doci ce vreme da nam vratite sto ste oteli , nece vas biti ni do ispod zagreba .

Bezimeni

pre 2 godine

Kakv tandem lidera! Da nisu možda ogovarali kancelarku? Ako bude saznala,biće šta će biti!Sve moj do mojega!

Dejan

pre 2 godine

E da da dragi Bog drugo poluvreme ljigavci i nesoji ljudskog roda. E baš vas dvojca ste oličenje svega što se kosi sa bilo kojim principom normalnosti i ljudskosti!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija