• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

01.10.2021

15:29

DODIK ODBRUSIO BAJDENOVOM IZASLANKU: J**E MI SE ZA SANKCIJE! /VIDEO/

Zoran Sinko

Balkan

DODIK ODBRUSIO BAJDENOVOM IZASLANKU: J**E MI SE ZA SANKCIJE! /VIDEO/

Podeli vest

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik odbrusio je specijalnom izaslaniku američkog predsednika Džoa Bajdena za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru tokom jučerašnjeg sastanka, kada mu je on zapretio sankcijama

„Želim da kažem da sam video jedno nekorektno postupanje američke ambasade u Sarajevu koja je dala saopštenje povodom mog razgovora s gospodinom Eskobarom. Ja nisam bio spreman da izađem u javnost sa detaljima tog razgovora, ali imajući u vidu da su oni odlučili da kažu samo ono što su oni rekli, a vezano je za pretnje nekim sankcijama“, kazao je Dodik na konferenciji za štampu, a zatim pokazao stenogram sa jučerašnjeg sastanka.

Eskobar: Moram reći da su nove sankcije prema Balkanu predviđene za one koji opstruišu politički, ali i prema onima koji maju korist od toga.

Dodik: J**e mi se za sankcije. To sam upoznao već. Ako hoćeš sa mnom da razgovaraš nemoj mi pretiti.

Eskobar: To nije pretnja, ovo je činjenica.

Dodik: Šta god vi uradili, u redu to je vaša stvar, ali da se vratimo malo na ovu priču o retorici. To slušam već 20 godina, ovde pokušavate od nas da napravite poslušne ljude koji samo treba da pričaju ono što vama odogovara, a u suštini sve ovo što danas govorite, da je problem u BiH – to ste vi napravili, to su vaše pogrešne politike, nisu naše …“.

Foto: US Embassy in Serbia

Gabrijel Eskobar

Dodik je danas kazao i da će ovu reč koristiti uvek prema onima koji misle da mogu da prete sankcijama.

Kako je navedeno na Tviter nalogu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, Eskobar je juče Dodiku preneo stav SAD da su pretnje otcepljenjem antidejtonske i da građanima Republike Srpske ne nude ništa osim izolacije i ekonomskog očaja.

Dodik je na konferenciji za štampu rekao i da je uslov da se predstavnici Srba vrate u institucije BiH poništavanje odluke bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka, kojom je nametnut Zakon o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

„Ako toga ne bude, mi se nećemo vratiti na odlučivanje. Moje i učešće naših predstavnika na nekim sastancima u Sarajevu apsolutno ne znače deblokadu. Jasno je rečeno da odlučivanje na nivou Predsedništva, Saveta ministara i Parlamentarne skupštine neće biti sve dok ta odluka ne bude povučena“, jasan je Dodik.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija