• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna/Informer

23.01.2022

19:03

BRUTALNA LAŽ IZRAELSKOG MEDIJA, GRAJF NIJE I NEĆE REVIDIRATI IZVEŠTAJ O SREBRENICI! Za koga i zašto Harec objavljuje ovako nešto - OVO NIJE NIMALO NAIVNO!

Ap/Fotoilustracija

Balkan

BRUTALNA LAŽ IZRAELSKOG MEDIJA, GRAJF NIJE I NEĆE REVIDIRATI IZVEŠTAJ O SREBRENICI! Za koga i zašto Harec objavljuje ovako nešto - OVO NIJE NIMALO NAIVNO!

Podeli vest

Predsednik nezavisne međunarodne komisije za Srebrenicu Gideon Grajf nije dao izraelskoj štampi nikakvu zvaničnu izjavu, a pogotovo ne o tome kako da će revidirati izveštaj o dešavanjima u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine, kako su tu ustvrdili u listu Harec

Insinuacije da je profesor Grajf lagao o genocidu kao rezultat korupcije su brutalne i zlobne optužbe koje nemaju za cilj samo uništavanje lične reputacije i integriteta Grajfa, već dodatno i njegove borbe protiv antisemitizma i pet decenija njegovog naučnog rada o Holokaustu

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine saopštila je da nema nameru da menja podatke u konačnom izveštaju koji je sastavila i da je neosnovano ono što je u vezi sa tim nedavno objavljeno u izraelskoj štampi.
      
- Predsednik Komisije Gideon Grajf nije dao izraelskoj štampi nikakvu zvaničnu izjavu, tako da je ono što je ove sedmice objavljeno u izraelskoj štampi neosnovano - naveli su iz Komisije.

       
Iz Komisije je, u vezi sa nedavno objavljenim člankom u izraelskoj štampi, saopšteno da su do podataka došli nakon godinu i po mukotrpnog rada, te da su oni jednoglasno prihvaćeni od svih članova.
       
- Ukoliko ubuduće stignu novi naučni podaci, istorijski i činjenično zasnovani, Komisija će ih ispitati sa svom potrebnom ozbiljnošću - navodi se u saopštenju.
       
Kada je reč o ličnim napadima usmerenim protiv predsednika Komisije, ovo telo navodi da su pojedinci Grajfa nazvali "negatorom genocida".
       
- Čak se insinuiralo da bi profesor Grajf lagao o genocidu kao rezultat korupcije. Ovakve neosnovane, brutalne i zlobne optužbe nemaju za cilj samo uništavanje lične reputacije i integriteta Grajfa, već dodatno i njegove borbe protiv antisemitizma i pet decenija njegovog naučnog rada o Holokaustu i dokumentovanja neopisivih patnji žrtava Holokausta - istakli su iz Komisije.

(VIDEO) ŠTITIĆE I SRBIJU, RUSKI RADARSKI SISTEMI "MLEČNI PUT" - NJEMU NIŠTA NE MOŽE PROMAĆI! Velika vest za našu zemlju, ali i... NATO I AMERI MOGU SAMO DA...

Komisija smatra da su njen predsednik, kao i svi članovi, bez izuzetka, delovali lojalno prema istini, sa integritetom i pravednošću, bez uticaja bilo kakvih nerelevantnih razmatranja.
       
- Što se tiče optužbe za poricanje genocida, Komisija nikada nije dovela u pitanje temeljne činjenice o masakrima, niti obim žrtava na svim stranama, jer se ne bi usudila da pokaže nepoštovanje prema bilo kojoj žrtvi srebreničke regije - naveli su iz Komisije.

Foto: Tanjug

Iz Komisije su naglasili da se termin "genocid" nikada ne sme obesmisliti i banalizovati, a zbog čega izražavaju zabrinutost i mnogi svetski naučni i stručni autoriteti.
       
- Upravo tu zabrinutost deli i Komisija, koja snažno naglašava da se pojam genocid nikada ne sme obesmisliti i banalizovati. Komisija čvrto veruje da se vojna akcija u malom delu BiH, gde su starci, žene i deca dovođeni na sigurno, dok su jednim delom vojno sposobni muškarci ubijani, ne može porediti sa genocidnim užasima u nemačko-nacistički okupiranoj Evropi ili u Ruandi, gde su svi muškarci, žene, deca i bebe sistematski nemilosrdno ubijani u organizovanoj kampanji, koja se proširila po celoj zemlji - saopšteno je iz Komisije.

 

SAD, NATO i EU NE MOGU DOPUSTITI DA IH PORAZI MALI, BAHATI, BALKANSKI POLITIČAR, Izetbegović raspalio po Dodiku, pa Hrvatima izneo jedinstvenu PONUDU

       
U Komisiji smatraju da su njihovo istraživanje i izveštaj veliki uspeh u kontekstu suočavanja sa prošlošću svih strana u sukobu.
       
- Iskrivljivanje istine o činjenicama u našem izveštaju i dalje medijsko prezentovanje jednostranih narativa sigurno nisu dobronamerni i nisu usmereni ka naučnom utvrđivanju bilo kojih činjenica, uključujući ove o tragičnim stradanjima svih naroda u regiji Srebrenica - navodi se u saopštenju Komisije.
       
Izraelski list "Harec" objavio je 19. januara da je Grajf navodno izjavio da će revidirati izveštaj o dešavanjima u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine.

(VIDEO) MOŽE LI JASNIJE?! MOSKVA NEĆE TOLERISATI NAPAD KIJEVA I ZAPADA NA DONBAS! Gavrilov: Sve je rečeno, upozorili smo, sada je na...

       
Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine zaključila je da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida, niti genocid uopšte.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 2 godine

a dali tim clankom Izrael zeli da kaze da nije bilo genocida nad Jevrejima ili dozvoljava novinarima u svojoj zemlji da pisu lazi

Nina

pre 2 godine

A šta vas čudi to od strane Židova? Svaka čast izuzecima. Oni su nosioci novog svetskog poretka i sve što ide sa tim. Osim toga sećam se dobro prvih demonstracija protiv Srba i NY davne 1991 godine odradili su upravo oni sa parolama kako su Srbi genocidni. Gospodo proverite to ako se ne sećate i nemojte više da se čudite.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija