• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.01.2022

19:13

(VIDEO) HRVATI SE KU*ČE KUPOVINOM BREDLIJA, NE DAO IM BOG DA NJIMA KRENU NA VOJSKU SRBIJE! Čak i Ameri priznaju da su to "kante" a ne borbena vozila...

Balkan

(VIDEO) HRVATI SE KU*ČE KUPOVINOM BREDLIJA, NE DAO IM BOG DA NJIMA KRENU NA VOJSKU SRBIJE! Čak i Ameri priznaju da su to "kante" a ne borbena vozila...

Podeli vest

SAD su pozdravile dogovor sa Hrvatskom o kupovini 89 borbenih vozila Bredli za šta će izdvojiti 145,3 miliona američkih dolara. Treba li Srbija da brine zbog kupovine američkih borbenih vozila, tip pre jer je situacija u regionu uzavrela, a zbog sukoba Rusije i NATO oko Ukrajine moglo doći i do "problema" na Balkanu

SAD su zadovoljne što mogu da prodaju svom bliskom savezniku i partneru Hrvatskoj ta vozila, koja će biti modernizovana i opremljena uz pomoć američkih sredstava, prenela je Hina.

SAD pozdravljaju odluku hrvatske vlade o nabavci borbenih vozila Bredli, stoji u saopštenju, u kojem se dodaje da su SAD zadovoljne što mogu da prodaju svom bliskom savezniku i partneru Hrvatskoj ta vozila, koja će biti modernizovana i opremljena uz pomoć američkih sredstava, prenela je Hina.

SAD će donirati 51 milion dolara pa će posao ukupno vredeti 196 miliona dolara.  Američka strana doniraće i dodatnih 11 miliona dolara, što nije bilo predviđeno u prvobitnoj ponudi, čime će se osigurati sredstva za dodatnu modernizaciju vozila.

Treba li Srbija da brine zbog kupovine američkih borbenih vozila, tip pre jer je situacija u regionu uzavrela, a zbog sukoba Rusije i NATO oko Ukrajine moglo doći i do "problema" na Balkanu

Vojni eksperti iz regiona ističu, međutim, da je reč o veoma lošem poslu Zagreba, kao da da su Bredliji za srpsku vojsku mačji kašalj. Ipak, dodaju da Hrvatka verovatno i nije imala izbora već da je morala da kupi američke Bredlije, kojih se vojska SAD pokušva rešiti po svaku cenu.

BRITANCI SPREMILI BRODOVE I AVIONE, AMERI ŠALJU VOJSKU U OKOLNE ZEMLJE! Moskva tvrdi, lažni ruski vojnici počeće rat po nalogu Zapada?!

Koliko su američka borbena vozila Bredli katastrofalna u realnim ratnim sukobima otkrio je i britanski Gardijan. Britanci navode da je reč o najvećem promašaju amerilke vojne industrije.

Bredli je zamišljen kao "ubica tenkova", a upravo je od tenkova i to onih "prepotopskih" ruskih T 55 potamanjen u svakom ratu u kom su ova oklopnjaci učestvovali. Stotine Bredlija uništili su Iračani u drugom zalivskom ratu, a jedina zemlja koja ih je kupovala do sada bila je Saudijska Arabija.

Iako su im Ameri isporučili modernizovane Bredlije, Huti su se poigravali sa "ponosom američke vojske", procene govore da su uništili najmanje 50 ovih oklopnjaka.

ČAK 40 NEMAČKIH GENERALA, POLITIČARA, DIPLOMATA TRAŽE OD BERLINA PAKT SA PUTINOM! Sukob sa Rusijom samo nas potčinjava Americi!

Američka vojska pokušala je da modernizuje Bredlije, ali je brzo odustala od toga - to je nemoguća misija. Pronađeno je idealno rešenje. Bredlije poklanja novim članicama NATO poput Hrvatske, Severne Makedonije, Albanije... Naravno, uslov je da te zemlje plate modernizaciju oklopnjaka i to u nivou koji je isporučen Arabiji.

Uostalom, pogledajte šta o Bredliju misli britanski Gardijan.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mazalo

pre 2 godine

Dok ovako pišete znači da vas je strah kao inače

Miro

pre 2 godine

Zašto bi nas bio strah. Sa Natom smo već ratovali a nema više Miloševića. Ne znam samo zašto svoju ulogu pešadije predstavljate kao svoju pobedu? Inače bradli jeste bolji od BVP -a 80

Milutin Vranjski

pre 2 godine

Не зна свиња шта је диња! Шаховничари... сатници...

master

pre 1 godinu

Ove seosko lovacko drustvo unistava, jedino mogu kao sto vidite , prodati ih hrvatskoj, makedoniji, i sada dati ukraini, to ne vredi ni ppv.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija