• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

26.01.2022

21:38

ČAK 40 NEMAČKIH GENERALA, POLITIČARA, DIPLOMATA TRAŽE OD BERLINA PAKT SA PUTINOM! Sukob sa Rusijom samo nas potčinjava Americi!

AP/Photo

Vesti

ČAK 40 NEMAČKIH GENERALA, POLITIČARA, DIPLOMATA TRAŽE OD BERLINA PAKT SA PUTINOM! Sukob sa Rusijom samo nas potčinjava Americi!

Podeli vest

Zahtev da Nemačka poveća pritisak na Rusiju dodatno podređuje nemačku spoljnu politiku američkoj. Zapadna politika konfrontacije sa Ruskom Federacijom, pre odgovara interesima i želji Sjedinjenih Država da zapadnu Evropu drže pod kontrolom, nego nemačkim i evropskim interesima

Bivši poslanici Bundestaga, nemačke vojne i penzionisane diplomate i politikolozi potpisali su pismo „U ime politike bezbednosti Nemačke u službi mira" kojim su pozvali svoju zemlju i Evropu da konfrontaciju zamene dijalogom sa Rusijom, koji će koristan za sve strane
      

- Oštrinu sukoba između NATO i Rusije, koji je trenutno koncentrisan oko ukrajinskog konflikta, moguće je smanjiti samo bezbednosnim garancijama za sve uključene države i izgradnjom poverenja između NATO i njegovih partnera,i Ukrajine i Rusije i svih drugih evropskih država".   

KLIČKO UDARIO PO NEMAČKOJ - IZDALI SU NAS, ZABILI SU NOŽ U LEĐA UKRAJINI! Čuveni bokser sada zna da se nikom ne ljuti Putin i da svako...

Prvo su izrazili svoju uverenost:

Potpisnici pisma, nemačke poznate ličnosti u svom apelu se osvrću i na pismo koje je 14. januara na portalu Zeit.de objavio jedan broj „eksperata" za istočnu Evropu i bezbednosnu politiku u kome zahtevaju da nemačka vlada vodi agresivniju politiku prema Rusiji:
       
- Oni prizivaju ledeno doba, novi hladni rat, ekonomske ucene, nemačku politiku konfrontacije i sile prema Rusiji koja može samo pothranjivati sukob u Ukrajini, traže i nastavak širenja NATO sve do ruskih granica. Diplomatska sredstva za mirno rešavanje sukoba i izgradnju međusobnog poverenja smatraju „praznim ili simboličnim...
       
Potpisnici pisma su podsetili da su 1990. uveravanja o širenju NATO-a na istok bila deo opšteg sporazuma o okončanju Hladnog rata. Ali da se nakon potpisivanja Pariske povelje, panevropski prostor mira i bezbednosti nije  pojavio, jer u njega nije uključena Rusija, a nije zato što su SAD, na čelu sa Bušom starijim (1989-1993), krenule drugim putem.

RAMA DOVODI PACOLIJA ZA ŠEFA ALBANIJE, REZERVA JE HADŽIU! SRBIJO, NATO I BRISEL NEĆE REAGOVATI, ovo je put do Velike Albanije! TO NE SME PROĆI!

       
Naveli su da je rezultat bilo to da su se zemlje Zapada „zaklele" na vernost NATO, pa se bezbednosna situacija pogoršavala od kraja Hladnog rata. Prvo, zbog vojne neravnoteže, drugo, zbog stalnog napredovanja NATO ka ruskim granicama, i treće - zbog raskida međunarodnih bezbednosnih sporazuma".
       
Posebno su istakli da Nemačka, zbog svog geografskog položaja i vojno-političke uloge u okviru EU i NATO, može da igra važnu ulogu koja joj omogućava i da rasplamsa sukob i da ugasi njegov plamen:

KADIROV PORUČIO AMERIMA: POGINUĆU ZA PUTINA! Pošaljite najbolje što imate u ring, SAMO JEDAN, A ON NEĆE BITI VAŠ, ĆE IZAĆI ŽIV!

- Zahtev da Nemačka poveća pritisak na Rusiju dodatno podređuje nemačku spoljnu politiku američkoj. Takozvani „sukob između Zapada/Evrope i Rusije" uvek je bio sukob između SAD i Rusije. Za Nemačku i Evropsku uniju poželjnija je Rusija, koja je uspela da se konsoliduje. Zapadna politika konfrontacije sa Ruskom Federacijom, pre odgovara interesima i želji Sjedinjenih Država da zapadnu Evropu drže pod kontrolom, a ne nemačkim i evropskim interesima.  Zato od nove vlade SRG zahtevamo da okrene oči ka stubovima mirovne politike Vilija Branta i Egona Bara. Bezbednost Nemačke i EU moguća je samo u saradnji sa Rusijom - upozorili su i pozvali na dijalog sa Rusijom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Komita

pre 2 godine

Nemci su jako racionalan narod, znaju oni da ce USA ako ikada rascisti sa Rusima sledeca je EU i njena zelja da je ekonomski razori da bi bila u podredjenom polozaju. Ali amerikanci ne shvataju da ce se narodi probuditi i presuditi im jednom za svagda a onda su oni biti gotovi jer je njihovo uredjenje takvo

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija