• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.02.2022

12:15

HRVATI NESPOSOBNI I SVOJE NOVČANICE DA NAPRAVE, PA ISKOPIRALI SRPSKE! Dizajn kovanica sa likom Nikole Tesle samo bleda kopija srpskih novčanica i kovanica iz 1994, 2006...

printscreen

Balkan

HRVATI NESPOSOBNI I SVOJE NOVČANICE DA NAPRAVE, PA ISKOPIRALI SRPSKE! Dizajn kovanica sa likom Nikole Tesle samo bleda kopija srpskih novčanica i kovanica iz 1994, 2006...

Podeli vest

Hrvatska definitivno stavlja lik Nikole Tesle na kovanice evra, a sudeći prema dizajnu koji su danas predstavili, nisu odmakli dalje od kopiranja srpskih novčanica sa likom genija iz Smiljana

Naime, predstavljene kovanice evra sa likom Nikole Tesle pokazuju da Hrvati u kreativnosti nisu odmakli dalje od 1994. i tadašnje jugoslovenske novčanice od 5 dinara sa likom genijalnog izumitelja, kao i srpske "petodinarke" iz 2006. godine i sadašnje srpske novčanice od 100 dinara.

Foto: informer.rs

 

Zanimljivo je da "genijalno" hrvatsko dizajnersko rešenje podseća i na ono koje je "Er Srbija" postavila na svoj avion koji je nazvan po Tesli.

Foto: informer.rs

Trudeći se da prisvoje Teslu kome su tokom rata minirali spomenik u Gospiću, Hrvati ne prezaju ni od čega, pa i plagiranja već postojećih ideja iz Srbije.

 

Foto: informer.rs

To možda i ne treba da čudi, ako su dovoljno bezočni da svojataju Teslu, šta je za njih da malo iskopiraju i "dorade" već postojeće rešenje sa srpskih novčanica.

Foto: informer.rs

Tesla je o takvima davnih dana sve rekao jednom rečenicom: Nije mi žao što su krali moje ideje, već što nisu imali svoje.

Foto: informer.rs

Tekst potpisa

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 2 godine

Tesla je rođen u srpskoj autonomno oblasti u okviru austriskog carstva a Hrvatska tada nije ni postojala pa on nema nikakve veze sa hrvatima! Hrvati nemaju svojih naučnika pa i nisu mogli nekog da stave a glagoljicu koju takođe poistovećuju osmislili su ćirilicu i melodije srbi iz solana čija su svetovna imena konstantin i mihajlo dakle hrvati nemaju svoj identitet pa kradu srpski!

Jozo

pre 2 godine

Netko će uskoro imati euro, a drugi imaju dinare ! Gadna je stvar ta ljubomora. A što se tiče znanstvenika, najprije vratite Josipa Pančića, pa onda pričajte o Tesli.

Smiljan

pre 2 godine

U knjizi rođenih u Gospiću(Glavna opština) piše da je imenom Nikolaj Tesla, rođen u Kkraljevini Hrvatskoj i Slavoniji, vera Grčko istočna, a nacionalnosti nema jer se tada nije ni posala...niti jedan srpski portal o tome nije pisao.

Keko

pre 2 godine

Ma da samo ti nama odbrusi .mi Hrvati i ne postojimo ,mi smo umjetna nacija bla bla.ubit će vas zavist i ljubomora

Gazda Jezda

pre 2 godine

Nikola Tesla je najprije američki, pa hrvatski i srpski naučnik. Najduže je boravio u Americi, pa Hrvatskoj a u Srbiji je u životu proveo 2 čaša, pa smo naveli da je i srbski naučnik. To je stvarnost, a mitomanija uvek može da doprinese lažima.

Sale

pre 2 godine

A šta će jadnici...sa svojom državnošću od 30setak godina i nisu imali neke šanse da imaju neku svoju znamenitu ličnost...bolje da su stavili Luku Modrića na kovanicama ... mada ni on niće Hrvat ali se bar tako oseća... bolestan narod definitivno još žive u 90tim godinama što se tiče mržnje. POSTAVLJANJEM LIKA NIKOLE TESLE NA KOVANICAMA SAMO SU POTVRDILI SRPSKU KRAJINU KOJA ĆE SE U NEKOM DRUGOM DELJENJU KARATA I OSTVARITI PONOVO.

Bravo

pre 2 godine

Tesla je napokon tamo gde mu je i mesto, na hrvatakom novcu, preko hrvatske Šahovnice.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija