• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

02.03.2022

15:40

"Srpskom narodu mesto na Zapadu!" Milanović pozvao Beograd da "odluči gde pripada", da li je to EU ili Rusija? Potkačio i Dodika...

Beta

Balkan

"Srpskom narodu mesto na Zapadu!" Milanović pozvao Beograd da "odluči gde pripada", da li je to EU ili Rusija? Potkačio i Dodika...

Podeli vest

Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je danas da je trenutak da Beograd odluči gde pripada, da li je to EU ili Rusija, a da je njegova poruka za Milorada Dodika da bi bilo dobro da se Republika Srpska vrati u institucije BiH

"Nije vreme da se iživljavamo na Srbiji, nego da im kažemo da je sad vreme da se odluče, sad gori. Ne morate osuditi Ruse. To je teško, ali razumem. Idemo videti je li vam mesto na Zapadu ili Istoku, ovo je vreme za neke dalekosežne odluke", rekao je Milanović, prenosi portal Index.

On smatra i da Zapad godinama maltretira BiH.

"Tamo je pola miliona Hrvata, to je susedna zemlja. Njima se odmaže s kilavom EU birokratijom, oni nikako da shvate te ljude i probleme", rekao je Milanović o BiH.

On je dodao i da je bio pozvan da potpišem da se Ukrajini da status kandidata.

"Bio sam to spreman potpisati pod uslovom da se taj status da BiH i Kosovu, koga nisu svi ni priznali. Tražio sam da se donese odluka o pocetku pregovora s Albanijom i Makedonijom, njih EU vec godinama maltretira. Mi BiH želimo dobro, mi ih ne komadamo, neka se to vidi u Sarajevu", rekao je Milanović.

Foto: Beta

Kazao je da ima poruku i za Dodika i da će ga pozvati i reći da bi bilo dobro da se vrate u okvire institucija BiH.

"Republika Srpska se ne može izvuci iz BiH, to je nemoguce. Njihovo mesto je na Zapadu, mesto srpskog naroda je na Zapadu, ne u Rusiji. Ja razumem te veze, ali to je daleko", ocenio je Milanović.

On smatra i da BiH odmah mora ući u status kandidata za članstvbo u EU.

"To je nada debela kao deblo preko reke, to im fali, vuku ih za nos već 20 godina", rekao je.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dino

pre 2 godine

E pa kad to nas brat zoki kaze ona mora da je tako... nista bez brace

Rale

pre 2 godine

Pitajte ovog Milanovića, da li je Srbin ili Hrvat? Ili je moj prijatelj Srbin iz Valjeva, Milanović lažnjak? Ko bi drugi krenuo sa provokacijama nego pokatoličeni Srbin iz Hrvatske. On će da pita Dodika da se opredeli?! :) Kad mu međed dođe na vrata, ni prljave gaće neće stići za sobom da pokupi ( Tako je Tudžman govorio za Srbe).

Milan63

pre 2 godine

Tako to ide iz Milanovićevog ugla. Ali Srbija se ne svrstava ni uz koga i želi saradnju sa svima. Ko hoće hoće, ko neće ne mora. EU nije ceo svet. I najbolje je da nismo tamo gde će nam drugi komandovati i soliti pamet šta smemo, a šta ne.

nekonebitan

pre 2 godine

"Nije vreme da se iživljavamo na Srbiji, nego da im kažemo da je sad vreme da se odluče, sad gori. Ne morate osuditi Ruse. To je teško, ali razumem. Idemo videti je li vam mesto na Zapadu ili Istoku, ovo je vreme za neke dalekosežne odluke", rekao je Milanović, prenosi portal Index. - Mudar covek zna da je Srbiji mesto na Balkanu. Zasto bi se opredeljivali izmedju Istoka i Zapada kad mozemo biti most izmedju svih strana sveta. Samo se nesigurni ljudi opredeljuju na prvi udar.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija