• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.05.2022

08:09

MAĐARSKA ODGOVORILA HRVATIMA! Histerija zbog "otetog mora" ide predaleko, a Orban je samo rekao "istorijsku činjenicu"...

Balkan

MAĐARSKA ODGOVORILA HRVATIMA! Histerija zbog "otetog mora" ide predaleko, a Orban je samo rekao "istorijsku činjenicu"...

Podeli vest

Mađarski državni sekretar za informisanje Tamaš Mencer izjavio je da je premijer Viktor Orban, pominjući "oteto more", govorio o "istorijskoj činjenici" i da je hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova u toj izjavi "nešto pogrešno shvatilo"


"Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova je nešto pogrešno shvatilo", poručio je Mencer, komentarišući postupak hrvatskog ministarstva koje je pozvalo na razgovor mađarskog ambasadora u Zagrebu, zbog komentara premijera Viktora Orbana, prenela je agencija MTI.


Orban je u petak, u intervjuu o zajedničkom embargu Evropske unije, kojem se Mađarska protivi, govorio o tome da zemlje koje imaju more i luke mogu doneti naftu na tankerima.

"Da nam nisu uzeli more, i mi bismo imali luku", rekao je Orban u pomenutom intervjuu, aludirajući na, kako su preneli mediji, hrvatsku obalu.

Mencer je na Fejsbuku saopštio da se Orban pozvao na "istorijsku činjenicu".

"Nadam se da kod naših hrvatskih prijatelja neće preovladati medijska histerija i da ćemo moći da nastavimo da radimo u interesu razvoja naše saradnje", dodao je mađarski zvaničnik.

Mađarski ambasador u Zagrebu pozvan je u hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova da objasni Orbanovu izjavu da bi "i Mađarska imala more da joj nije oduzeto", navodi MTI. Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova oštro je reagovalo i osudilo izjavu Orbana koja, kako prenose hrvatski mediji, implicira da je hrvatski Jadran oduzet od Mađarske.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Problem sa hrvatima je da su svirepi, histerični i istovremeno teške ulizice. Nemački Kancelar je morao da im kaže da za miloga Boga prestanu sa "Danke Deutschland". Oni mogu sve, a protiv njih niko ne sme ništa ni da pomisli a kamoli da kaže. Primera bezbroj: Hrvati zabranili srpski jezik i ćirilicu u hrvatskoj za preko 150,000 srba, a digli bi frku do neba da Srbija zabrani Hrvatski jezik i latinično pismo, a hrvata ima oko 15,000. Kad je EU uvela sankcije protiv Rusije, Hrvati su bili prvi koji tome istog časa dodali još 500 svojih sankcija, izmedju ostalog i brisanje slova "R" iz abecede jer potseća na Rusiju. Umesto toga upothebiće slovo "H" kako to i Fhancuzi hade. Jedno je siguhno: bili su konjušahi, ostali konjušahi. Uskoho će i slovo "Z" nestati iz njihove abecede.

Marija

pre 1 godinu

Hrvatska nacija je ozbiljno bolesna od iracionalne mrznje celih naroda, Srba i Rusa ane vole bas puno ni ostale ali zarad interesa odrzavaju kakve takve kontakte.Ponovo na delu imamo fasisticku histeriju ali ovog puta sirih dimenzija sta znaci da fasizam, nazalost, nije pobedjen 1945.g.Zapad na ovaj nacin ukida sam sebe jer negira sve one vrednosti koje je proklamovao kao svoju viziju odnosa u svetu.Kakvi su to mozgovi kada ne zele da cuju i drugu stranu?!? Odavno su stari Latini rekli: neka se cuje i druga strana! Umesto razuma Zapad sada primenjuje cistu silu fasistickog tipa.Morace neko da ih zaustavi inace ode svet u totalnu propast!

Deda

pre 1 godinu

Dovoljno je videti na mapi oblik tzv. drzave Hrvatske, i videti kao su otimali obalu. Svako sa iole mozga vidi ko je tu bio agresor.

Kubura

pre 1 godinu

Hrvatska je genocidna tvorevina, nastala u Jasenovcu i Oluji, a njene granice su neprirodne i tekovine croato-komunisticke diktature. Tacka.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17