• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

12.07.2022

13:46

HRVATSKA ZVANIČNO PRIMLJENA U EVROZONU!

Reuters

Balkan

HRVATSKA ZVANIČNO PRIMLJENA U EVROZONU!

Podeli vest

Konačna odluka o ulasku Hrvatske u evrozonu 1. januara 2023. godine usvojena je upravo na sastanku Ecofina, veća ministara financija u Briselu

Hrvatska je dobila definitivnu potvrdu o ulasku u evrozonu, a ministar finansija Zdravko Marić to je nazvao istorijskim danom.


Zvanični kurs je 7,53450 kuna za 1 evro, prenosi Večernji list.

"Veliki dan za Hrvatsku, usudio bih se reći i istorijski", rekao je Marić po dolasku na sastanak Vijeća za ekonomske i financijske poslove (Ecofin), koje će u utorak usvojiti tri pravna akta - odluku o prihvatanju evra u Hrvatskoj, zatim dopunu uredbe u kojoj će se popisu 19 članica evrozone dodati Hrvatska kao 20. članica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Sa kim god su hrvati bili u savezu propao je Austrija austougarska kraljevina jugoslavija Hitler sfrj..tako će i eu!

Milan

pre 1 godinu

Najverovatnije i u šengensku zonu od istog datuma.

kole

pre 1 godinu

naprave ti državu koju nikada nisi imao ti sav srećan uvedeš svoju valutu koju nikada nisi imao tripuješ se da si samostalan i onda te uvale u raspalu EU ukinu ti tvoju monetu mada nikad je nisi pre imao al opet boli i kao sada si nezavisan :DDD

Pera

pre 1 godinu

Svi savezu i države u koima su bili hrvati propale su austrisko carstvo austro- ugarska kraljevina jugoslavija Hitler sfrj pa će tako i evropska unija!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija