• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Vijesti/RTCG

24.01.2023

08:34

LEDENO DOBA U CRNOJ GORI! Sneg do kuka odsekao sela od sveta! Domaćinstva u potpunom mraku - Na Žabljaku palo 95 centimetara

RINA

Balkan

LEDENO DOBA U CRNOJ GORI! Sneg do kuka odsekao sela od sveta! Domaćinstva u potpunom mraku - Na Žabljaku palo 95 centimetara

Podeli vest

U Crnoj Gori jutros je izmereno najviše snega na Žabljaku, čak 95 centimetara, objavljeno je na sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju

U Plužinama je izmereno 43 centimetra snega, Šavniku 40, Kolašinu 37, Pljevljima 20.

Na Cetinju ima 18 centimetara snega, Nikšiću 12, Andrijevici i Gusinju po osam.

U nikšićkoj opštini najviše snega je palo u Goliji i Banjanima i do sela u tim mesnim zajednicama je trenutno neprohodno, ali će, prema rečima sekretara Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidaka Krtolice, za dan-dva i do njih biti prohodno.

- Sve glavne saobraćajnice su očišćene. Čistimo kvartove, trotoare, prigradska naselja, mehanizacija je krenula i ka Podbožuru, Dragovoljićima i Podbožuru. Na terenu je sva mehanizacija, a uputili smo dopis Ministarstvu odbrane da nam pošalju mehanizaciju kako bi očistili puteve do Golije i Banjana, gde je palo preko pola metra. Očekujemo da će do svih ruralnih područja biti očišćeno za dva-tri dana - kazao je Krtolica “Vijestima”.

Uključena je mehanizacija Komunalnog, Opštine, Vatrogasne, kao i “Mehanizacije i programata”, a i Vodovod je ustupio mali bager za čišćenje trotoara.

Što se Plužina tiče, prema rečima predsednika Opštine Slobodana Delića, naselje je očišćeno, a do nekoliko sela u Župi i delu Pivske planine je neprohodno.

- Sva mehanizacija je na terenu. Čim su padavine stale, krenuli smo sa čišćenjem. Imali smo nekoliko hitnih slučajeva pa smo do tih sela odmah očistili put. Očekujemo da će do svih sela biti prohodno za dan-dva - kazalo je Delić “Vijestima”.

U šavničkoj opštini, gde je palo preko pola metra snega, prema rečima predsednika opštine Jugoslava Jakića, do desetak sela i dalje nije prohodno, ali se nada da će danas u toku dana, ukoliko ne bude novih padavina, očistiti put i do tih sela. Sve ekipe su, kako je rekao, na terenu.

- U Mesnoj zajednici Boan je sedam sela, ili dve trećine mesne zajednice, dva dana bez struje. Što se prohodnosti puteva tiče, svako selo je blokirano osim Tušinje, a i do Boana je tek nakon tri dana put očišćen - kazao je “Vijestima” predsjednik MZ Boan Tomaš Čurović.

Foto: Printskrin Youtube

Grtalica

Oko 1.700 domaćinstava u Mesnoj zajednici (MZ) Župa nikšićka već osmi dan nema uredno snabdevanje električnom energijom.

- Već sedam noći su župska domaćinstva u mraku. Svakodnevni višečasovni ispadi na dalekovodu doneli su velike probleme stanovnicima Župe. Ugrožena su brojna poljoprivredna domaćinstva, stare i bolesne osobe, privredna društva koja posluju u Župi. Da ne govorimo o nanešenoj šteti na aparatima u domaćinstvima koja su prestala sa radom usled čestog nestanka električne energije -  navodi se u saopštenju za javnost predsednika MZ Dragoljuba Radulovića.

Prema njegovim rečima, problem sa čestim prekidima u snabdevanju električnom energijom počeo je nekoliko dana pre vremenskih neprilika, a o tome nisu želeli da obaveštavaju javnost očekujući da će problem biti rešen.

Foto: Public

Zavejalo na Žabljaku

- Iako su ekipe za popravku dolazile, problem nije rešen. Opravdano je veliko nezadovoljstvo meštana Župe, jer ovakav odnos prema našem mestu od strane CEDIS-a je katastrofalan, posebno ako se ima u vidu i činjenica da se niko od strane CEDIS-a nije obratio našem mestu da nas upozna zašto trpimo ovu njihovu osmodnevnu torturu, iako smo uputili prigovor na ovo stanje. Dodatni problem je napravilo nevreme, pa su stubovi električnih vodova, u nekim selima, popadali kao kruške, a među njima su i oni koji su jesenas postavljeni prilikom rekonstrukcije mreže, kada smo trpeli skoro svakodnevna isključenja - naveo je Radulović.

Kako je istakao, meštani Župe traže da se pomenuti problem hitno reši.

- Nikakav izgovor ne može da postoji. Gospodo iz CEDIS-a prešli ste sve dozvoljene granice i pokazali prema meštanima Župe maćehinski odnos, a i svu svoju nesposobnost kojom pokušavate naše mesto vratiti 100 godina unazad, što vam ne smemo dozvoliti - zaključio je Radulović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija