• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

24.01.2023

21:31

KAKVA BRUKA! Hrvati RAZVALILI svoje NAJMODERNIJE ORUŽJE, neiskusan VOJNIK seo za VOLAN pa napravio KRŠ I LOM u HANGARU?!

Reuters

Balkan

KAKVA BRUKA! Hrvati RAZVALILI svoje NAJMODERNIJE ORUŽJE, neiskusan VOJNIK seo za VOLAN pa napravio KRŠ I LOM u HANGARU?!

Podeli vest

Prošle nedeljeje u Petrinji je došlo do incidenta u kojem je oštećeno vojno vozilo "Patria", jedno od najmodernijih oružanih sistema koje koristi hrvatska vojska

U incidentu niko nije povređen.

"Prema informacijama dobijenim iz Kabineta načelnika Glavnog štaba Oružanih snaga Republike Hrvatske tokom redovnih vojnih aktivnosti u kasarni "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji, došlo je do oštećenja jednog BOV "Patria", rekli su iz Ministarstva Odbrane Republike Hrvatske za Danas.hr.

Oštećen prilikom parkiranja?

"Osnovan je komitet iz sastava Oružanih snaga koje će utvrditi sve okolnosti koje su dovele do nastanka navedenog vanrednog događaja, a onda će se skladno sa zaključcima biti preduzete dalje mere i radnje", dodali su.

Dnevnik Nove TV neslužbeno saznaje da je došlo do ljudske greške i da je vojnik koji je vozilo naoružano mitraljezom i modernim sistemima trebao da ga parkira u hangar, ali je prilikom vožnje zapeo za konstrukciju objekta i oštetio ga. 

BOV Patria spada u najmodernije oružane sisteme koje koristi hrvatska vojska. Glavna karakteristika im je daljinski upravljiva oružana stanica UT30MK2 koja je opremljena dvocevnim lanserom protivoklopnog raketnog sistema SPIKE LR.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petrinjac

pre 1 godinu

Patria je plastična Malo lepka pa sve ok. Više me brine hangar. Fali stolara. A najviše me brine špijun u hrvatskoj vojsci. Da ga ne izrade i otkriju pre vremena?

Jovana Zbunjena

pre 1 godinu

Bruka je za vas što uopšte objavljujete ovakve nebitne vesti. Koga bre briga šta su Hrvati očešali u hangaru??? Toliko je dosadno u životu i ništa se ne dešava, kada vam je ovo glavna vest.... ccccc....

Petar JVetar

pre 1 godinu

Паааа, и ми смо преврнули Панцир. Значи вежбају...треба и ми да наставимо да још више вежбамо

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija