• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

28.04.2023

11:54

"OVO JE KRIMINALAN POKUŠAJ! Dodik se momentalno oglasio i udario kontru! Šmitova odluka neće se primenjivati u Republici Srpskoj

Beta/Tanjug/Fotoilustracija

Balkan

"OVO JE KRIMINALAN POKUŠAJ! Dodik se momentalno oglasio i udario kontru! Šmitova odluka neće se primenjivati u Republici Srpskoj

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da odluka Kristijana Šmita, kojom se navodno nameće dopuna Krivičnog zakonika, neće biti objavljena u "Službenom glasniku" niti će se primenjivati u Republici Srpskoj.


"Ovo je kriminalan pokušaj nametanja odluke osobe koja nema nikakav legitimitet", napisao je Dodik na Tviteru.

Predsednik Republike je istakao da je stav Republike Srpske jasan i poznat.

"Šmit nije visoki predstavnik jer nema mandat potvrđen u Savetu bezbednosti UN i njegove odluke nemaju nikakvo pravno dejstvo", naveo je Dodik.

Podsetimo, Šmit, koji u Republici Srpskoj nije priznat, nametnuo je još dve odluke o izmeni krivičnih zakonika Republike Srpske i Zakon o dopuni Krivičnog zakona Federacije BiH.

Odlukom o izmeni pomenutom zakonika Republike Srpske, Šmit nameće uvođenje kaznene odredbe za podmićivanje na izborima i u službi koja se finansira iz javnih sredstava, prenosi Srna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija