• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.02.2016

21:24

TURSKA NA UDARU: Ankara strahuje od priliva još 600,000 sirijskih izbeglica

Vesti

TURSKA NA UDARU: Ankara strahuje od priliva još 600,000 sirijskih izbeglica

Podeli vest

Zamenik premijera Turske Numan Kurtulmus izjavio je da Ankara strahuje od priliva još 600.000 izbeglica zbog žestokih borbi oko Alepa u Siriji

- Najgori scenario koji bi se mogao dogoditi ovom regionu u kratkoročnom periodu je dolazak novih 600.000 izbeglica na tursku granicu-- izjavio je Kurtulmus novinarima posle sastanka kabineta.

On je rekao da je prioritet njegove zemlje da zadrži Sirijce koji beže od sukoba unutar granica njihove zemlje i da im tamo pruži pomoć, prenosi AFP.

DAVUTOGLU UPOZORAVA: Destine hiljada Sirijaca kreće se prema Turskoj!

Tokom proteklih danas desetine hiljada Sirijaca stiglo je na granicu sa Turskom bežeći od sukoba u Alepu, a Turska već četvrti dan drži granicu zatvorenu i još se ne zna da li će izbeglice moći da uđu.

Kurtulmus je rekao da će Turska brinuti o Sirijcima izvan Turske, "koliko je god to moguće", prenosi AP.

(FOTO) EGZODUS! 35.000 izbeglica stiglo na granicu Sirije i Turske!

On je rekao da je oko 77.000 Sirijaca dobilo pomoć u kampovima za raseljene u Siriji duž granice sa Turskom, uključujući one koji su nedavno stigli.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija