• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

17.10.2016

17:50

(FOTO) NE MISLE SVI TAKO? Od HITLEROVE KUĆE ostaće samo dugmići!

Vesti

(FOTO) NE MISLE SVI TAKO? Od HITLEROVE KUĆE ostaće samo dugmići!

Podeli vest

Rodna kuća Adolfa Hitlera u mestu Braunau biće srušena kako bi se sprečilo da postane "neonacističko svetilište", objavio je danas austrijski ministar unutrašnjih poslova Volfgang Sobotka

- Hitlerova kuća biće srušena. Mogu da ostanu temelji, ali će na njima biti izgrađena nova zgrada. Taj objekat će biti korišćen za humanitarne svrhe ili će ga koristiti lokalne vlasti - rekao je Sobotka za austrijski Prese, prenela je agencija AFP.

NIJE MOGAO DA ZADOVOLJI ŽENE U KREVETU! Šest činjenica koje niste znali o ADOLFU HITLERU!

Austrijska vlada donela je polovinom jula odluku o oduzimanju rodne kuće Adolfa Hitlera u mestu Braunau od njene vlasnice. Vlada je prihvatila predlog Sobotke da se zdanje oduzme vlasnici sa kojom nije bilo moguće postići dogovor oko dalje sudbine kuće.

U vladi, međutim, ne misle svi da bi kuću trebalo srušiti. Sobotka je ranije rekao da je zgrada stavljena pod zaštitu države za vreme Trećeg rajha i da to ne bi trebalo danas da važi. Ideju Sobotke o rušenju rodne kuće Hitlera u Braunau-u podržala je Jevrejska zajednica u Austriji.

DOŠLO VREME, HITLER NA CENI: U Americi prodat njegov lični primak knjige "Majn kampf!

Kuća se nalazi nadomak glavnog trga, a u njoj je Hitler proveo tri godine. Odluka o oduzimanju kuće doneta je kako bi se sprečilo da to zdanje bude mesto koje bi privlačilo neonaciste.

Tanjug

Ministarstvo unutrašnjih poslova od 1972.godine iznajmljivalo je od vlasnika ovu kuću, plaćajući 4.800 evra mesečno kirije za 800 kvadrata. Vlasnica je odbijala više ponuda otkupa zgrade i ona će sada dobiti obeštećenje.

TAJNA HITLEROVOG LOGORA RAVENZBRIK: Užasna sudbina u njemu je čekala PROSTITUTKE I LEZBIJKE!

Porodica aktuelne vlasnice prodala je tu kuću 1938, nakon aneksije Austrije, Nacional-socijalističkoj stranci za dobru svotu novca. Prema dokumentima nacističke partije, Hitlerov lični sekretar Martin Borman kuću je kupio za tadašnjih 150.000 rajhsmarki, što je bila četvorostruka vrednost zdanja u to doba.

Porodica aktuelne vlasnice je 1954. povratila kuću plativši 150.000 šilinga, što je bio samo jedan delić svote koju je za zdanje platila nacistička stranka.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
JA NE MISLIM TAKO

pre 7 godina

Jedan subotar se dokopao ministarskog mesta i sada bi da rusi nesto stostoji tu 100 godina. MAL MORGEN.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija