• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

22.08.2017

19:39

(VIDEO) AMERI, SAT KUCA! Severna Koreja pokazala kakva NUKLEARNA KATASTROFA čeka ostrvo Guam!

Vesti

(VIDEO) AMERI, SAT KUCA! Severna Koreja pokazala kakva NUKLEARNA KATASTROFA čeka ostrvo Guam!

Podeli vest

Severna Koreja objavila je propagandni video-snimak kojim preti ispaljivanjem raketa u blizini američke teritorije Guam, istovremeno preteći SAD "nemilosrdnom osvetom" zbog ignorisanja upozorenja Pjongjanga u vezi sa američkim vojnim vežbama s Južnom Korejom

Na četvorominutnom snimsku vide se prizori u kojima se "u glavnoj ulozi" pojavljuje američki predsednik Donald Tramp, i to - na groblju punom krstača, dok je potpredsednik Majk Pens prikazan okružen vatrom, prenosi danas britanski "Telegraf".

U ovom kratkom "ratnom filmu" prikazano je i ostrvo Guam pod "kišom" balističkih raketa srednjeg dometa.

- Amerikanci bi trebalo da žive širom otvorenih očiju i dobro načuljenih ušiju. Mučiće ih danonoćno rakete ''hvasong-12'', pri čemu neće znati kada će biti lansirane. Biće u nervnom rastrojstvu - navodi se u titlu, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

Printscreen You Tube

Severna Koreja na snimku poručuje da "samo želi da američki politički kreatori ozbiljno i dvaput razmisle pre očiglednog ishoda (rata)", a uz taj natpis je prikazana fotografija ministra odbrane SAD Džejmsa Matisa i dodato upozorenje: "Vreme nije na strani SAD".

S obzirom na to da su zajedničke vojne vežbe SAD i Južne Koreje danas nastavljene, Severna Koreja je pooštrila svoju retoriku, poručivši da se Vašington vara ako misli da će Pjongjang "sedeti skrštenih ruku", prenela je državna novinska agencija KCNA, pozivajući se na neimenovanog vojnog portparola.

- Sjedinjene Američke Države nikada ne bi trebalo da smetnu s uma da Severna Koreja pomno motri na njihove poteze, s prstom na obaraču, spremna da ispali vatrenu kišu kazni u bilo kom trenutku - upozorila je severnokorejska agencija.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 6 godina

Oni (Severna Koreja) rekoše da će 15 Avgusta ispaliti rakete.

dani

pre 6 godina

nema taj muda do kolena pa da ucini tako nesto.svi smo mi jaki na recima dela su vazna.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija