• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.02.2020

13:42

NAŠLI ŽENU KOJA JE POBEGLA IZ BOLNICE ZBOG KORONAVIRUSA! Digli celu Austriju na noge, a evo GDE JE BILA SVE VREME!

Vesti

NAŠLI ŽENU KOJA JE POBEGLA IZ BOLNICE ZBOG KORONAVIRUSA! Digli celu Austriju na noge, a evo GDE JE BILA SVE VREME!

Podeli vest

Pacijentkinja kod koje postoji sumnja u infekciju koronavirusom, koja je tokom noći pobegla iz bolnice u Salcburgu, pronađena je u svojoj kući

Informativna služba grada Salcburga saopštila je da je ženu policija zatekla na njenoj adresi i da je kolima hitne pomoći prebačena u bolnicu. Služba za javni red grada Salcburga izdala je, nakon što je bolnica prijavila nestanak pacijentkinje, nalog policiji, u skladu sa Zakonom o epidemijama, da pronađe odbeglog bolesnika.

Takođe policija dobila je nalog i da se brine o ostanku pacijentkinje u bolnici.

Prema zakonu vlasti imaju pravo da, zbog zaštite stanovništva, zatraže pomoć policije u sprovođenju mera izolacije obolelih. Pošto je žena samovoljno napustila bolnicu, nadležna služba sada mora napraviti novi profil kretanja i kontakata od trenutka napuštanja zdravstvene ustanove.

Cilj je da se ustanovi s kim je imala kontakt, pošto bi i te osobe mogle, do ustanovljenja da li je stvarno inficirana Koronavirusom, mogle biti smeštene u bolnicu. Tokom poslepodneva se očekuje da će biti završene analize i da će se znati da li je zaražena koronavirusom.

Odbegla pacijentkinja je 7. januara putovala sa Tajvana na Novi Zeland, odakle se skoro vratila u Austriju. Tokom leta ka Austriji imala je probleme sa disajnim organima, zbog kojih je nazvala hitnu pomoć. Pošto je prenela da ima simptome kao što je i kašalj, po nju je poslato posebno opremljeno vozilo.

Sve o smrtonosnom koronavirusu čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija