• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.01.2021

23:38

ERDOGAN PROGOVORIO O INVESTICIJAMA TURSKE! Evo u šta je uloženo 3 MILIJARDE EVRA u poslednjih 18 godina!

Vesti

ERDOGAN PROGOVORIO O INVESTICIJAMA TURSKE! Evo u šta je uloženo 3 MILIJARDE EVRA u poslednjih 18 godina!

Podeli vest

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je u poslednjih 18 godina ta zemlja u projekte distribucije prirodnog gasa uložila oko tri milijarde evra

- Investicije u toplotnu i geotermalnu energiju sigurno će značajno doprineti snabdevanju naše zemlje energijom - rekao je Erdogan u obraćanju video-konferencijom na ceremoniji svečanog otvaranja projekta energetike i prirodnih resursa u gradu Manisa.

Naglasio je da je reč o vrlo važnom projektu četiri energetska postrojenja koji će biti vrlo korisni za celu Tursku, prenosi Anadolija.

- Za 18 godina trostruko smo povećali količinu proizvedene električne energije na 96.000 megavata, što je važno za sveukupni napredak Turske - rekao je Erdogan.

 

 


On je dodao da je cilj Turske da bude vodeća zemlja, ne samo u proiizvodnji, već i u tehnologijama obnovljivih izvora energije.

- Pre nego što smo mi došli na vlast, prirodni gas je imalo samo pet velikih gradova, a mi smo to proširili na 81 grad, na sve naše gradove. Do kraja 2020. godine, razvili smo distribucijsku mrežu u dužini od 153 hiljada kilometara - rekao je Erdogan.

Danas, kako je naveo, oko 68 miliona stanovnika Turske ima mogućnost da koristi prirodni gas.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija