• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.K.

30.01.2021

15:30

BRUTALNO HAPŠENJE JER JE STAVIO MASKU ISPOD BRADE! Muškarcu u Engleskoj doživotno zabranjena kupovina /FOTO/

Vesti

BRUTALNO HAPŠENJE JER JE STAVIO MASKU ISPOD BRADE! Muškarcu u Engleskoj doživotno zabranjena kupovina /FOTO/

Podeli vest

Policajci u Birkenhedu, gradu nedaleko od Liverpula, uhapsili su muškarca koji je u marketu dok je obavljao kupovinu, na trenutrak spustio masku ispod brade

Rajan Farel (27) je uhapšen i to na veoma brutalan način. Policajci s maskama na licu su muškarca oborili na pod i kao da je okoreli kriminalac stavili mu lisice na ruke i to pred njegovim jednogodišnjim sinom i ženom!

Muškarac je samo na trenutak spustio masku kada su mu se zamaglile naočare. Navodno su ga zamolili da vrati masku na lice kada se zaustavio da kupi cigarete, ali u tom trenutku je prišla policija koja mu je zatražila dokumenta.

Međutim, kada je navodno odbio da preda svoje dokumente, uhapšen je.

On tvrdi da je bačen i pritisnut na pod i da su mu lisice stavili pred detetom i ženom, koja je snimila ovaj incident, piše The Sun.

On je kažnjen sa 100 funti i izbačen je iz radnje.

Foto: printscreen

Hapšenje zbog maske

Gospodin Farel rekao je da je masku pravilno nosio u celoj radnji i brzo je spustio da se naočare odmagle. Ali policija tvrdi da je spustio masku, odbio da pokaže dokumenta, a zatim se odupirao hapšenju.

- Maske smo nosili celo vreme u prodavnici. Dok smo odlazili, otišao sam do kioska po cigarete, tada su mi se zamaglile naočare, lagano sam povukao masku da se odmagle, a u tom trenutku ma je policija zgrabila za kaput, tražeći moje dokumente - ispričao je Rajan.

- Nisam želeo da dajem svoje dokumente jer nisam učinio ništa loše i kada me je zgrabio, pokušao sam da se oslobodim. Bio sam zatečen i nisam znao šta da radim, pa sam pokušao da ga sklonim od sebe. Zatim mi je stavio ruke iza leđa i gurnuo me na pod - dodao je.

Na snimku se čuje kako Rajanova žena uspaničeno policajcu govori - nema potrebe za tim. To je nasilje, nema potrebe. Ništa nije uradio.

Foto: printscreen

Brutalno hapšenje

Portparol policije izjavio je da je muškarac upozoren da vrati masku, ali da nije poslušao. Zbog toga je uhapšen, naplaćena mu je kazna i zbaranjena kupovina.

- Moj sin pati od respiratornih problema i zamalo je umro pre otprilike godinu dana, tako da smo vrlo oprezni i ne rizikujemo. Uvek nosim svoju masku jer ne bih sebi oprostio da se ponovo razboli, a moja partnerka je bila vrlo oprezna, pa nas je ovo veoma uznemirilo - dodao je Farel.

Portparol Asde, marketa gde se incident dogodio, potvrdio je da je Rajanu Farelu doživotno zabranjena kupovina u tom marketu.

Kazne do 200 funti za nenošenje maske

Prema zakonu, maske za lice moraju se nositi u supermarketima i prodavnicama širom Velike Britanije, osim ako postoji medicinski razlog. Policija može izreći kaznu od 200 funti nekome ko krši pravila u Engleskoj, dok je kazna 60 funti u Škotskoj, Severnoj Irskoj i Velsu.

Ovo nije jedini slučaj, najnoviji podaci pokazuju da su policajci u Engleskoj do sada izrekli 28.744 novčanih kazni od početka pandemije u martu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PONIŽAVAJUĆE METEDE KRALJEVSKE PORODICE! Svi oni koji žele da rade na dvoru moraju da prođu TEST SA MRTVOM MUVOM!
Showbiz

PONIŽAVAJUĆE METEDE KRALJEVSKE PORODICE! Svi oni koji žele da rade na dvoru moraju da prođu TEST SA MRTVOM MUVOM!

Svako malo ukaže se prilika za rad za kraljevsku porodicu, bilo da kraljica traži osoblje u dvorcu Vindzor, bilo da se princ Čarls nada savršenom zaposlenom koji će mu pomoći s organizacijom radnog vremena. Ali, obožavaoce supružnika princa Vilijama i Kejt Midlton razveselila je nedavna vest da zapošljavaju novog člana osoblja koji će im pomoći da održavaju dom u palati Kensington.

29.01.2021

17:20

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17