• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

22.03.2021

17:23

SVE JE SPREMNO ZA NAPAD NA DONBAS, STGLO JE 13 MEDIJA IZ AMERIKE, BRITANIJE, FRANCUSKE, tu su i ekstremisti "desnog sektora! SVE OČI UPRTE SU SADA U RUSIJU!

Vesti

SVE JE SPREMNO ZA NAPAD NA DONBAS, STGLO JE 13 MEDIJA IZ AMERIKE, BRITANIJE, FRANCUSKE, tu su i ekstremisti "desnog sektora! SVE OČI UPRTE SU SADA U RUSIJU!

Podeli vest

U blizini kontakt-linije u Donbasu primećeni su militanti radikalne organizacije „Desni sektor", izjavio je portparol Nacionalne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Jakov Osadčij. Stiglo je i 13 nacionalnih i stranih medija, uključujući 'Radio slobodu' iz SAD, francuski 'Frans-pres' i britanski 'Rojters'

Prema njegovim rečima, meštani su rekli da su dve grupe militanata prisutne u području Stanice Luganske u zoni nadležnosti 80. brigade ukrajinskih oružanih snaga.

Kako je rekao portparol, prva grupa planira da organizuje provokacije u blizini linije razgraničenja, a druga grupa je postavila pokretni kontrolni punkt u području Stanice Luganske radi pregleda vozila i dokumenata lokalnog stanovništva.

- Primećeni su pokušaji vrbovanja potencijalnih doušnika - dodao je portparol Narodne milicije.

Inače, ekstremistička grupa „Desni sektor" zabranjena je u Rusiji od januara 2015. godine.

Istovremeno, on je rekao da su vlasti samoproglašene LNR primetili dolazak 13 zapadnih medija u Donbas, uključujući američke i evropske.

- U zonu Operacije združenih snaga (OOS) su 21. marta stigli predstavnici 13 nacionalnih i stranih medija, uključujući 'Radio slobodu' iz SAD, francuski 'Frans-pres' i britanski 'Rojters' sa ciljem da opravdaju agresivne akcije Kijeva u očima stranih tutora - rekao je Osadčij.

Prema njegovom mišljenju, Kijev uz pomoć uključivanja stranih medija želi da dovede u zabludu svetsku zajednicu i rukovodstvo Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i da ih ubedi u potpunu privrženost Kijeva kursu mirnog rešavanja sukoba u Donbasu, kao i da „Narodne Republike namerno pogoršavaju situaciju".

SRBI SE PITAJU I ONI KAŽU NE! NATO POMAŽE BIH DA UĐE U EU, DA BI UŠLA U - NATO! Neće moći, majstori, ta igra je provaljena!

On je nešto ranije izjavio da ukrajinska vojska odbija da izvršava anređenja svojih komandira koja se tiču izvođenja provokacija.

Foto: Reuters

Od prošlog meseca situacija u Donbasu je sve napetija: izvršen je pokušaj ubistva komandanta bataljona Narodne milicije Donjecke Narodne Republike, ukrajinske snage granatirale su naselje Gorlovku i predgrađe Donjecka, a borbe su se pojačale.

Samoproglašene republike smatraju da se Kijev priprema za veliku ofanzivu, dovlačeći nove snage na kontakt-liniju. 

IZETBEGOVIĆ REŠIO MISTERIJU BOSNE! BIH JE KAO DRŽAVA STARIJA OD SRBA, HRVATA I BOŠNJAKA! Čoveče, čime se ti baviš, AMAN!

Ukrajinska prestonica delimično potvrđuje ove informacije: vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine Ruslan Homčak izjavio je 22. februara da vojska vežba scenario juriša u gradskim sredinama.

Podsetimo, Moskva je jasno porulčila da neće ostaviti Donbas na cedilu i da neće dozvoliti ppogrom ruskog stanovništva u Lugansku i Donjecku.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija