• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

04.04.2021

16:05

RUSIJA PORUČILA NATO-u: Moskva ne preti, ali neće zanemariti dejstva koja su OPASNA za njene interese!

Vesti

RUSIJA PORUČILA NATO-u: Moskva ne preti, ali neće zanemariti dejstva koja su OPASNA za njene interese!

Podeli vest

Politika NATO-a za povećanje odbrambenih troškova vodi ka eskalaciji globalne trke u naoružanju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije u komentaru na godišnjicu stvaranja Alijanse

- Na današnji dan pre 72 godine stvoren je NATO radi ‘očuvanja mira’. Do danas je ta organizacija odgovorna za bombardovanje Jugoslavije, invaziju na Irak, operaciju koja je Libiju bacila u mrak. U 2020. godini rashodi NATO-a na odbranu ponovo su se povećali za 7,4 odsto. Takvo je ‘očuvanje mira - navodi se u saopštenju Ministarstva na Tviteru.

Kako se navodi u infografici priloženoj uz objavu Ministarstva, odbrambeni rashodi NATO-a su u 2020. godini iznosili 1,09 biliona dolara i nastavljaju da rastu. Pokazatelj za ostale zemlje iznosi 0,79 biliona dolara, od čega na Rusiju otpada samo 0,05 biliona dolara.

Globalni rashodi za odbranu porasla je tokom prošle godine sa 1,8 na 1,93 biliona dolara, dodalo je Ministarstvo.

U martu je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg optužio Rusiju za „agresivno ponašanje“ i izjavio da je treba obuzdati za njene postupke. Pri tome, kako je naveo, ova situacija zahteva jačanje odbrane Alijanse i povećanje njenog finansiranja.

Kao odgovor na to, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije naglasilo je da će Moskva uzimati u obzir stav NATO-a u svojoj spoljnoj politici i vojnom planiranju. Kako su naveli u Kremlju, Rusija nikome ne preti, ali neće zanemariti dejstva koja su potencijalno opasna za njene interese.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin Vranjski

pre 3 godine

Када погледате сам логотип НАТО пакта, чак је и лаику јасно да исти неодољиво подсећа на рестилизовани кукасти крст!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Tutinac koga su izrešetali "vračarci" sveodočio u Specijalnom sudu! Pomagao sam načelniku Milenkoviću kada sam ranjen
Hronika

Tutinac koga su izrešetali "vračarci" sveodočio u Specijalnom sudu! Pomagao sam načelniku Milenkoviću kada sam ranjen

Samir Divljanović, iz Tutina, kog su kako navode u Tužilaštvu za organizovani kriminal, 29. decembra 2019. u Beogradu pokušali da ubiju pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića, takozvani "vračarci", ispričao je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je upucan kada je došao da "pomogne načelniku Četvrtog odeljenja Slobodanu Milenkoviću".

16.04.2024

13:41

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija