• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Webtribune/Mediji

05.04.2021

17:28

LAVROV ŠOKIRAO EVROPSKU UNIJU! KAD JE BRISEL PREVEO SKRIVENU PORUKU ZALEDIO SE! Ovo je ključni udarac koji će dovesti do raspada Unije?!

Vesti

LAVROV ŠOKIRAO EVROPSKU UNIJU! KAD JE BRISEL PREVEO SKRIVENU PORUKU ZALEDIO SE! Ovo je ključni udarac koji će dovesti do raspada Unije?!

Podeli vest

Politički analitičar Anatolij Vaserman objasnio je značenje izjave šefa ruskog Ministarstva spoljnih poslova u vezi sa daljim razvojem odnosa Moskve sa zemljama EU

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je, tokom posete Pekingu 23. marta, i razgovarajući sa kineskim kolegom Vang Jiem, govorio o ruskom nedostatku odnosa „sa Evropskom unijom kao organizacijom".

Ova izjava privukla je pažnju političkog analitičara Anatolija Vasermana, koji je prokomentarisao tvrdnju ruskog predstavnika na međunarodnoj sceni - da je ranije sam Brisel doneo jednostranu odluku, koja je dovela do uništenja celokupne infrastrukture neophodne za dalju izgradnju odnosa sa EU.

Stručnjak je naglasio da se u rečima Lavrova može naći potvrda kako je ujedinjena Evropa namerno uništila „sve mehanizme koji su stvarani dugi niz godina" za razvoj uzajamno korisne saradnje.

Međutim, Moskva i dalje ima partnere u Evropi. Oni „žele da ih vode njihovi nacionalni interesi" i spremni su da pojedinačno održavaju svoje prethodne kontakte.

SRBIJA JE OVO ČEKALA! RUSIJA SE VRAĆA U PREGOVORE O KOSOVU! Pariski samit u septembru, za stolom Beograd, lažna država, Makron, SAD i Moskva...

Kao rezultat, postaje očigledno da se ruski „odnosi sa Kinom razvijaju brže od onoga što je ostalo od odnosa sa evropskim zemljama".

- Prevodim sa diplomatskog jezika: one zemlje EU koje razumeju sopstvene potrebe i ne mešaju ih sa briselskim uputstvima naići će na potpuno razumevanje sa naše strane, ali ako neko smatra da nam je EU potrebna više nego mi njima, neka samo imaju na umu da imamo dovoljno drugih partnera. Jednostavno rečeno - Niste nam potrebni - zaključio je Vaserman.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija