• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.04.2021

09:44

AMERIKA PRIPREMA PROTERIVANJE RUSKIH DIPLOMATA! Spremaju nove mere protiv Rusije zbog navodnog MEŠANJA U IZBORE!

Vesti

AMERIKA PRIPREMA PROTERIVANJE RUSKIH DIPLOMATA! Spremaju nove mere protiv Rusije zbog navodnog MEŠANJA U IZBORE!

Podeli vest

Američka administracija završila je obaveštajni pregled ruskog navodnog mešanja u izbore i hakerskih napada preko "Solar vindsa“ i uskoro se mogu očekivati odgovarajuće mere, prenosi TAS S izveštavanje Blumberga na osnovu dobro obaveštenih izvora

- Naredni potezi američke administracije mogli bi uključivati sankcije i proterivanje ruskih diplomata za koje se smatra da su saradnici obaveštajnih službi .Očekuje se da će se visoki zvaničnici SAD sastati danas kako bi razgovarali o koracima koje treba preduzeti - naveo je Blumberg na osnovu izjava zvaničnika koji su tražili da ne budu imenovani.

Jedan od sagovornika je izjavio agenciji da će odgovor Vašingtona verovatno imati nekoliko elemenata, uključujući i sankcije protiv određenih lica, bliskih predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i službi koje su se, navodno, mešale u izbore u SAD.



TAS S prenosi da je u decembru objavljeno da je u SAD izvršen masovni sajber napad na klijente kompanije za računarsku bezbednost „Solar vinds“ i da su među žrtvama napada brojne vladine agencije, a američka obaveštajna zajednica izdala je zajedničko saopštenje u kome se kaže da su ruski hakeri verovatno umešani u veliki sajber napad na američku vladu.

Ruske vlasti su više puta odbacile kao neosnovane navode Vašingtona o mešanju Moskve u američke izbore i o odgovornosti za sajber napade u SAD.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Komandant 1001

pre 3 godine

Našli ste razlog da napadate Rusiju....izmišljenim mešanjem u izbore USA.Pa evo Bajdena, nema Trumpa,pa šta sada hoćete? Želite da se Rusi ukakaju ...nego bolje da čuvate Ameriku od "Avangarda" i "Kinžala" jer od tog supersoničnog ruskog oružja nema obrane....

Sa njima nema šale! AMERIKA POOŠTRILA SANKCIJE NA IZVOZ U RUSIJU!
Planeta

Sa njima nema šale! AMERIKA POOŠTRILA SANKCIJE NA IZVOZ U RUSIJU!

Sjedinjene Države su saopštile danas da pooštravaju sankcije na određeni izvoz u Rusiju kao odgovor na trovanje bivšeg ruskog vojnog obaveštajca Sergeja Skripalja, od čega će delimično biti izuzete neke stavke poput onih koje se odnose na vazduhoplovstvo i saradnju u kosmičkom sektoru

17.03.2021

16:34 >> 17:01

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija