• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

08.04.2021

15:52

SKLONI TRUPE OKO UKRAJINE! Merkel uputila direktan zahtev Putinu, on joj kratko ODGOVORIO!

Vesti

SKLONI TRUPE OKO UKRAJINE! Merkel uputila direktan zahtev Putinu, on joj kratko ODGOVORIO!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel zahtevala je u telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da Rusija smanji svoje nedavno nagomilane vojne trupe u blizini istočne Ukrajine, navodi se u saopštenju nemačke vlade

Merkel je, takođe, pokrenula pitanje zatvorenog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, koji je trenutno bolestan u zatvoru i koji zahteva pristup nezavisnom medicinskom tretmanu, prenosi agencija Rojters.

"Između ostalog, razgovor je bio i o pojačanom ruskom vojnom prisustvu u okolini istočne Ukrajine. Kancelarka je zahtevala da ovo nagomilavanje bude smanjeno radi smirivanja situacije", dodaje se u saopštenju.

Putin je na ovaj zahtev odgovorio da Kijev mora da realizuje ranije dogovore o Donbasu: uspostavljanja direktnog dijaloga sa DNR i LNR i davanja specijalnog statusa Donbasu. On je izrazio zabrinutost zbog eskalacije tenzija u Donbasu i optužio je Ukrajinu za provokativnu akciju u tom regionu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sto je sad ovo

pre 3 godine

vecina clanaka, iz demokratskih motiva, je blokirala komentare da neko ne pobije zvanicnu "istinu".. A Merkelova ko Merkelova, njoj najbolje ide stvaranje problema gdje problema nije bilo ili ostavljanje da ih drugi rijese.. mene samo zanima zasto im je bitno sirit ratove, pljackat drzave, ubijat milijune i jos veci broj milijuna siromasnih ostavljat iza sebe, zasto kod sebe ne dozvoljavaju da im se iko usudi da suprostavi barem argumentima a jos manje na nacin kako oni to ne zele i kako se oni obracunavaju sa onima koji ih ne podrzavaju?.. kad cujem taj odgovor od zapada, ali bez lazi, bit ce nam sve jasnije sto rade i do cega su nas doveli i cemu nas i dalje vode.. politke zapada su cesto ciste gluposti i promasene ideje, oni su bacili miljune pokusavajuci uves poljoprivredu u afganistan -tamo gdje kisa pada par puta godisnje a posle su samo nastavili ali jos gorim idejama..

Komandant 1001

pre 3 godine

Rusija koja se prostire na dva kontinenta sa veoma bogatim prirodnim resursima, Rusija koja je vojni pandam amerike,Rusija sa velikim i moćnim saveznikom Kinom, Indijom, pa i S.Koreom, je trn u oku zapada (čit. amerike).....i ta amerika toliko nasrće na Rusiju a da nije naučila da se Rusija jednostvno neda pokoriti, osvojiti ! Mogu ameri da rade sve ali dokle ?!

dolic

pre 3 godine

Merkelovu svrbi kuza trebalo bi neko da je pocese,jer se svugde mesa te Ukrajina te Kosovo i metohija, te Bosna ,te Crna gora, te Sirija . Ona trazi da bude mentor celov svetu sa kaubojima

sara

pre 3 godine

Ja bih Angelu Merkel pitala, šta traži NATO tamo na granici i zašto njemu ne kaže to!!!. Zna se šta traže ruske trupe, a to je da štite svoju granicu od nečastivog, pošto je Ukrajina prodala svoju dušu !!!!.

Bosiljka

pre 3 godine

Иста ситуација и са формирањем Заједница Српских Општина на Косову и Метохији од стране шиптара.

Mali Perica

pre 3 godine

Previše traži za svoje godine, a zaboravlja da je nju, kao i neke druge zapadne političare, vreme odavno prgazilo.

Stojan

pre 3 godine

Da se Nemacka usudjuje da kaze Rusiji gde ce da drze svoju vojsku u svojoj drzavu. Oni zaista ne shvataju nista, samo im je borba za moc i ubijanje u tim glavama. Kad ce vise da shvate da su oni samo genocidni narod i da moraju da ostave narod na miru dok ih neko ne smiri.

dolic

pre 3 godine

Gospodo naredi NATO trupama da negomilaju i trupe na ruskim granica u Baltiku i Ukrajini

nemanjicbgd

pre 3 godine

Merkelova, tek da nesto kaze. Pricajte usta, da niste pusta.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17