• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

12.04.2021

15:45

ŠTA AMERIČKI BRODOVI RADE U CRNOM MORU?! Lavrov oštro reagovao na AGRESIVNU RETORIKU Pentagona!

Vesti

ŠTA AMERIČKI BRODOVI RADE U CRNOM MORU?! Lavrov oštro reagovao na AGRESIVNU RETORIKU Pentagona!

Podeli vest

Pitanje šta američki brodovi rade u Crnom moru i dalje je bez odgovora, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov

- Postavljaju se pitanja šta Ruska Federacija radi na granici sa Ukrajinom, odgovor je vrlo jednostavan, mi tamo živimo, to je naša zemlja. A šta rade SAD sa svojim brodovima, vojnicima koji redovno organizuju neke događaje pod okriljem NATO-a u Ukrajini, na hiljade kilometara od sopstvene teritorije, to pitanje je za sada i dalje bez odgovora - istakao je ruski ministar na konferenciji za štampu u Kairu.

Lavrov je dodao da je prisustvo američkih brodova u Crnom moru već redovna pojava.

- Što se tiče vojne aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država, uključujući odlazak njihovih brodova u Crno more, to se dešava redovno. Sada se to izvodi posebno energično, a praćeno je agresivnom retorikom - rekao je Lavrov.

Ranije je izvor iz Ministarstva spoljnih poslova Turske saopštio da je Vašington obavestio Ankaru o prolazu dva vojna broda kroz Bosfor u Crno more, gde će se nalaziti od 14-15. aprila do 4-5. maja 2021. godine.

S tim u vezi, zvanični predstavnik Pentagona Džon Kirbi rekao je da operacije američkih ratnih brodova u Crnom moru imaju rutinski karakter.

Sa svoje strane, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško izjavio je da Rusija smatra da povećana aktivnost NATO-a u Crnom moru komplikuje situaciju u sferi bezbednosti crnomorskog regiona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 3 godine

Amerikanci, očigledno, pokušavaju da vrše nekakav vojni pritisak na RF. Misle da ih se neko boji. Pogrešno. Putin nije Jeljcin. Sad zamislimo da RF počne da to, sa podmornicana i brodovima, radi pored američke granice. Verovatno misle da ono što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno volu. Međutim, ništa od toga. Sva ta američka brodska skalamerija, ako nešto pokuša protiv RF, najverovatnije će završiti na dnu. Pa, bilo bi vreme da neko kauboje dozove pameti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija