• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.05.2021

09:22

NOĆNA MORA VAŠINGTONA SE OSTVARUJE! Kineske rakete NOVI TALAS mogu da zatrpaju ceo američki kontinent, precizne na udaljenosti VEĆOJ od 10.000 kilometara! /VIDEO/

Vesti

NOĆNA MORA VAŠINGTONA SE OSTVARUJE! Kineske rakete NOVI TALAS mogu da zatrpaju ceo američki kontinent, precizne na udaljenosti VEĆOJ od 10.000 kilometara! /VIDEO/

Podeli vest

Balistička raketa JL-3 može isporučiti više bojnih glava, uključujući nuklearne, na ciljeve udaljenije od 10.000 km, tvrdi izvor iz kineske mornarice

Kineska najnovija podmornica na nuklearni pogon naoružana je najmoćnijom balističkom raketom sposobnom da pogodi američko kopno, tvrde vojni izvori i analitičari.

Podmornica naoružana balističkim raketa tipa 094A predstavljena je prošlog petka u čast proslave 72. godišnjice mornarice Kineske narodne armije. Ona sada može da da ispaljuje JL-3 ili "Julang" (Veliki talas) SLBM dometa preko 10.000 km, rekao je izvor blizak mornarici.

- Tip 094A je nadograđena verzija tipa 094 koja je prevazišla jedan od ključnih problema, buku,  poboljšanjem hidrokinetičkih i turbulentnih sistema, omogućavajući mu da nosi snažnije projektile JL-3 - rekao je izvor, koji je zahtevao anonimnost zbog osetljivost teme.

Pre nadogradnje, podmornica je bila naoružana inferiornim JL-2 koji je mogao da pogodi samo severoistok Sjedinjenih Država, ali sada je u stanju da pokrije čitav američki kontinent.

JL-3 može da nosi iste višestruke bojeve glave, uključujući nuklearne, kao i JL-2, dodao je izvor ne navodeći više detalja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija