• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.05.2021

17:58

NOĆNI DESANT 800 AMERIČKIH VOJNIKA U ESTONIJI! Najveće vojne vežbe u poslednjih 25 godina! /VIDEO/

Vesti

NOĆNI DESANT 800 AMERIČKIH VOJNIKA U ESTONIJI! Najveće vojne vežbe u poslednjih 25 godina! /VIDEO/

Podeli vest

U Estoniji je prethodne noći izvela desant velika grupa američkih vojnika u okviru vojnih vežbi „Svift rispons“, saopštila je pres-služba Glavnog štaba estonskih odbrambenih snaga

- Više od 700 vojnika 82. divizije američkih vazdušno-desantnih snaga izvelo je desant na aerodrom u mestu Nurmski u okrugu Jarva. Takođe su spušteni borbena tehnika i oprema - navodi se u saopštenju.

Estonski vojnici ističu da je glavni deo padobranaca stigao transportnim avionima direktno iz SAD. Desant je izveden noću u taktičkoj situaciji, maksimalno bliskoj realnoj situaciji. Manevre je pratila predsednica Estonije Kersti Kaljulajd koja je stigla u Nurmsi.

Kako se navodi, danas i noćas američki padobranci će se helikopterima prebaciti iz Nurmsija na Centralni poligon.

Vojne vežbe će posetiti i komandant američke vojske u Evropi i Africi general Kristofer Kavoli, komandant osmog vazdušno-desantnog korpusa general-potpukovnik Majk Kurila i komandant 82. vazdušno-desantne divizije general-major Kristofer Donahju.

Vojne vežbe „Svift rispons“ počele su 5. maja. To je deo najvećih vojnih vežbi SAD u Evropi u poslednjih 25 godina „Difender Jurop“.

Manevri će se održati u 16 zemalja, a u njima će učestvovati 28.000 vojnika.

Tokom vežbi „Svift rispons“ oko 2.500 vojnika iz Estonije, Velike Britanije uvežbavaće zaštitu Estonije u slučaju krizne situacije. U vežbama će učestvovati više od 20 aviona i 25 helikoptera. Manevri se završavaju 14. maja.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija