• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

24.06.2021

13:12

DOBRA VEST IZ IZRAELA! Vakcina Fajzer-BioNTeka efikasna protiv delta varijante!

Vesti

DOBRA VEST IZ IZRAELA! Vakcina Fajzer-BioNTeka efikasna protiv delta varijante!

Podeli vest

Vakcina farmaceutskih kuća Fajzer i BioNTek veoma je efikasna protiv delta verzije kovid-19, izjavio je danas zvaničnik kompanije Fajzer u Izraelu

Prema navodima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), korona virus delta je prvi put identifikovan u Indiji, a postaje i globalno dominantna verzija korona virusa, preneo je Rojters.

"Podaci koje danas imamo, prikupljeni iz istraživanja koja sprovodimo u laboratoriji, uključujući podatke sa onih mesta gde je indijska varijanta delta, zamenila britansku kao uobičajenu varijantu, ukazuju na to da je naša vakcina vrlo efikasna, oko 90 odsto u prevenciji korona virusne bolesti kovid-19", rekao je izraelskom vojnom radiju Alon Rapaport, medicinski direktor Fajzera u Izraelu.

Izraelu, koji ima jednu od najnaprednijih kampanja vakcinacije na svetu koja se, uglavnom, zasniva na vakcinama Fajzer-BioNTeka, još uvek nedostaje dovoljno podataka da stekne uvid u efikasnost vakcine protiv delta varijante, kazala je Šaron Alroi-Preis, šefica javnog zdravlja u izraelskom Ministarstvu zdravlja.

"Sada prikupljamo podatke. Tek sada imamo prve slučajeve delta varijante u Izraelu - oko 200 takvih - pa ćemo uskoro znati više", rekla je ona juče novinarima.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija