• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

09.09.2021

12:29

TALIBANI TVRDE DA SU PREVARENI! Amerikanci KRŠE SPORAZUM iz Dohe!

AP/Tanjug

Vesti

TALIBANI TVRDE DA SU PREVARENI! Amerikanci KRŠE SPORAZUM iz Dohe!

Podeli vest

Činjenica da su članovi nove avganistanske vlade na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država krši mirovni sporazum postignut u Dohi, navodi se u saopštenju pokreta "Taliban"

- Svi zvaničnici, bez izuzetka, trebalo je isključiti sa crnih lista Ujedinjenih nacija i SAD. Zahtev ostaje na snazi - dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, talibani i Amerikanci su 29. februara 2020. godine u prestonici Katara potpisali mirovni sporazum: u zamenu za povlačenje snaga NATO-a iz Avganistana, militanti su obećali da će prekinuti veze sa „Al Kaidom“ i da će sesti za pregovarački sto sa administracijom zemlje.

Foto: AP/Tanjug

U avgustu ove godine u svetlu povlačenja američke vojske iz Avganistana, talibani su zauzeli sve velike gradove i objavili kraj 20. godišnjeg rata.

Nedavno su objavili sastav nove vlade čiji su članovi na crnim listama UN i SAD.
Talibani su više puta saopštavali da računaju na međunarodno priznanje pokreta kao legitimne vlasti u Avganistanu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija