• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

17.10.2021

17:31

KINEZI ZAKUCALI AMERE, TEMPERATURA NA MESECU OSCILIRA ZA 300 STEPENI, AKO STE BILI TAMO KAKO SE ASTRONAUTI NISU SMRZLI?! Nešto je šuplje u priči...

Vesti

KINEZI ZAKUCALI AMERE, TEMPERATURA NA MESECU OSCILIRA ZA 300 STEPENI, AKO STE BILI TAMO KAKO SE ASTRONAUTI NISU SMRZLI?! Nešto je šuplje u priči...

Podeli vest

Uspešno sletanje na prirodni satelit Zemlje kineske svemirske stanice "Chang'e-4" dovelo je u pitanje verodostojnost izjava američke vlade o letovima astronauta NASA-e na Mesec. Takve podatke izneli su stručnjaci iz Kine

Poslednjih godina, Kina je postigla veliki napredak na polju svemirskih istraživanja, a program Chang'e je jasna potvrda toga. U okviru projekta, kineski naučnici šalju svemirske stanice na Mesec kako bi proučili površinu prirodnog satelita Zemlje.

Prema rečima kineskih analitičara, puštanje u rad jedne od ovih stanica dovelo je do prilično neprijatnih posledica za Sjedinjene Države - ponovo su na meti sumnji za lažno sletanje na Mesec. O tome su nedavno pisali novinari kineskog portala Sohu.

- Američko sletanje na Mesec možda se zapravo nikada nije dogodilo - pišu kineski novinari.

Analitičari kineskog portala primetili su da je kineska stanica "Chang'e-4" uspešno sletela na Mesec, usled čega je lunarni rover "Yuita-2" počeo da radi na površini Zemljinog satelita. Uslovi u kojima je morao da radi, ponovo su izazvali sumnju u istinitost reči američke vlade o njihovoj čuvenoj misiji „Apollo".

Prema zvaničnoj verziji Sjedinjenih Država, u periodu od 1969. do 1972. godine bilo je šest iskrcavanja američkih astronauta na površinu Meseca.

KINA TESTIRALA HIPERSONIČNU RAKETU U ORBITI - AMERI ŠOKIRANI! Britanski mediji otkrili ono čega su se NATO i SAD najviše plašili!

NASA je potvrdila reči Vašingtona raznim fotografijama i video dokazima na kojima se vide prvi ljudski koraci na Zemljinom satelitu. Međutim, zbog velikog broja nedoslednosti i neobičnosti, pojavile su se sumnje u njihovu istinitost. Postoji teorija da je snimak napravljen u holivudskom studiju.

- Temperatura na Mesecu oscilira za 300 stepeni. Zbog toga kineski lunarni rover mora periodično da prelazi u stanje mirovanja, jer tehnologija ne može da izdrži tako veliku razliku.S tim u vezi, Kina se zapitala kako su američki astronauti izdržali tako oštru klimu, budući da je čak i Yuita-2 prinuđena da obustavi svoj rad? Ili je sve to zapravo bila prevara i američki predstavnici nikada nisu sleteli na Mesec - pitaju se kineski stručnjaci.

Naučnici su precizno izračunali vreme sletanja astronauta i pokazalo se da je u tom trenutku Mesec bio na najpovoljnijoj temperaturi, ali je to i dalje bilo abnormalno za ljudsko telo.

POVRATAK NA ZEMLJU Završeno snimanje prvog filma u svemiru

U Sjedinjenim Državama tvrde da su astronaute spasila jedinstvena svemirska odela, ali postoje i dodatna pitanja u vezi sa ovim objašnjenjem.

Činjenica je da su predstavnici NASA ne tako davno priznali da u narednim godinama ne mogu ponovo poslati astronaute na Mesec, jer bi imali problema s razvojem svemirskih odela pogodnih za rad u tako teškim uslovima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aha

pre 2 godine

To samo pokazuje da je americka tehnologija sezdesetih bila bolja nego kineska danas:)

Perica

pre 2 godine

A kako to onda ne mogu da naprave nova odela za mesec a tada su mogli. Ispada da su šezdesetih imali napredniju tehnologiju nego što imaju danas.

ma da

pre 2 godine

bili su ali samo u snu... njima je jedino laz na prvom mestu ali pucaju po savovima..

badza

pre 2 godine

Auuuuu, sto si naivan ko veverica, pa citas li ti ista osim slikovnica i gledas li ti ista sem rijalitija, instagrama i dnevnika????

Brutalan

pre 2 godine

Ne treba čitati nego razmišljati.Na mesecu niko nije bio i neće biti .Nabeski svod ne može proći niko.Sve režirano u studiju ,zemlja je ravna i nepomična i to neoborivo potvrđuje sama voda.Prvo promisli pa druge kritikuj.

pera

pre 2 godine

ispadate zaista smesni s ovim teorijama zavere amerikanci su bili na mesecu, naravno. to ni rusi nisu osporavali, a informer se pravi pametan..

Baki

pre 2 godine

"Dosije " se polako otvara. Kinezi su načeli "istinu", a kada se neko spusti na mesta gde su se ameri spustili, mora da nađe američku skalameriju. A ako je ne nađe?

Stojan

pre 2 godine

Kada su Sovieti trazili odela sto su kauboji upotrebili na mesecu da bi ih zastitili u Cernobilju od radijacije oni su kazali da ta odela ne mogu da ih zastite. Samo na cudesan nacin ta odela su zastitila kauboje ne samo od radijacije nego i od velikih promena u temperaturi. A da ne spominjem nebo bez zvezda pa ni traga da je letelica sa jakim motorima se spustila i digla prasinu, pa onda kopiranje pozadine tako kako gode se pomere uvek je ista itd., itd. Njihovo spustanje na mesec je obican lose uradjen film.

znalac

pre 2 godine

Sve im je suplje odavno, majstori su u lazima i prikrivanju istine.Kinezi su njima najveci problem jer su jaci od njih po svemu. Oni lazu i svoj vlastiti narod kojeg drze u neznanju sta posvetu rade u njihovo ime.Bila sam u SAD i znam da je ovo istina.Vecina Amerikanaca u razgovoru sa mon nisu imali pojma sta njihov establisment radi u njihovo ime.Ljudi su bili zateceni sta su cul culi od mene i i zapanjeni .Prvo njihovo pitanje je bilo: ima li Crnaca kod vas?!? Rasizam na delu.

penzionerka

pre 2 godine

Moram da kazem da je svojevremeno moja pokojna baba dok smo gledai tv prenos dolaska Amera na mesec, rekla: lazu i ne treba im verovati.To je tvrdila sve do svoje smrti 1981.g.Sad joj se posthumno izvinjavam sta sam mislila drugacije.

goranbojanović

pre 2 godine

Koje odjelo može da izdrži oscilaciju temperature -12o do + 120 Celzijusa. Treba uzeti u obzir i nivo zračenja koji je enormno visok. Da postoji to odijelo ili mateijal koristili bi ga alpinci na Everestu. Jedina tkanina je gorotex , a i on popušta na toploti. Da ne govorim o zračenju. Mislim da je let na mjesec uspješna propaganda u periodu hladnog rata. Velika prevara kao i sve što dolazi od lažljivog zapada.

Vuk07

pre 2 godine

Pa nije suplja prica Amerikanci su isli na piknik juzne meseceve hemisvere gde stalno greje sunce. Kinezi otisli suprotno na Severu deo meseceve kugle hvala bogu da nisu poslali ljudska bica vratili bi se u kocki leda na zemlju na - 600° C

SAD PONUDILA TURSKOJ AVIONE Možete da kupite F-16
Planeta

SAD PONUDILA TURSKOJ AVIONE Možete da kupite F-16

Vašington je ponudio Ankari na prodaju borbene avione F-16 umesto prvobitno planiranih novijih F-35 koji će, prema namerama Pentagona, u dogledno vreme zameniti "šesnaestice" u američkom ratnom vazduhoplovstvu

17.10.2021

13:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija