• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

10.11.2021

17:30

(VIDEO) NATO SE SPREMA NA POLJSKO-BELORUSKU GRANICU, MOSKVA PODIGLA DVA STRATEŠKA BOMBARDERA TU-22M3, Minsk stavio u pripravnost PVO!

Vesti

(VIDEO) NATO SE SPREMA NA POLJSKO-BELORUSKU GRANICU, MOSKVA PODIGLA DVA STRATEŠKA BOMBARDERA TU-22M3, Minsk stavio u pripravnost PVO!

Podeli vest

NATO poručuje da će svim raspoloživim sredstvima pomoći Poljskoj u "ratu" sa Belorusijom oko migranara. Alijansa je reagovala posle apela Poljske da joj se pomogne. Istovremeno, Belorusija je pod uzbunu stavila svoju PVO kako bi predupredila svaku akciju Poljske i NATO. Naravno, u sve se uključila i Rusija koja je poslala dva strateška bombardera Tu-22M3 Vazdušno-kosmičkih snaga u patroliranje iznad Belorusije

Poljska je u Briselu obavestila svoje saveznike u NATO-u o migrantskoj krizi na svojoj granici, za koju je alijansa rekla da je izazvala Belorusija i da je "neprihvatljiva", rekao je zvaničnik NATO-a posle sastanka iza zatvorenih vrata.

- Saveznici su jasno stavili do znanja da Belorusija snosi odgovornost za krizu i da je upotreba migranata od strane Lukašenkovog režima kao hibridne taktike, nehumana, nezakonita i neprihvatljiva", rekao je zvaničnik NATO - prenela je agencija Rojters.

Zvaničnik je kazao da je "NATO spreman da idalje pomaže svojim saveznicima i da održava bezbednost u regionu."

Da situacija na granici Belorusija i Poljske ključa pokazuje i to što su Oružane snage Belorusije povećale sastav dežurnih snaga protivvazdušne odbrane duž državne granice.

AMERIKANCI PRETRNULI, SATELITSKI SNIMCI OTKRILI NA KOJU KARTU IGRA PEKING! Najcrnja noćna mora Vašingtona snimljena u brodogradilištu u Šangaju, pitanje je samo vremena...

Pres-služba beloruskog Ministarstva odbrane ističe da je duž državne granice Belorusije, na zapadnom i severozapadnom pravcu, Oružane snage Belorusije povećale su sastav dežurnih snaga PVO.

 

 

Koliko je napeto na granici Poljske i Belorusije pokazuje i to što je Moskva poslala dva strateška bombardera Tu-22M3 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije su patroliranje iznad Belorusije.

Avioni su razrađivali interakciju sa zemaljskim kontrolnim tačkama, te je izvršena provera sistema PVO Savezne države. Nakon izvršenih zadataka, avioni su se vratili na matični aerodrom u Rusiji, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije, prenosi TV Zvezda.

ODKB: Migrantska kriza preti da preraste u katastrofu

Organizacija Ugovora o kolektivnoj bezbednosti izrazila je zabrinutost zbog situacije na belorusko-poljskoj granici.
- Pažljivo i sa zabrinutošću pratimo migrantsku krizu na belorusko-poljskoj granici. Nastala migrantska kriza preti da preraste u veliku katastrofu za hiljade civila, među kojima ima mnogo žena i dece - navodi se u saopštenju sekretarijata ODKB.
Organizacija se nada da će „strane, uz podršku autoritetnih međunarodnih organizacija, preduzeti sve moguće političke, diplomatske i humanitarne mere za mirno rešavanje krizne situacije kako ona ne bi prerasla u pretnju bezbednosti na granici države-članice ODKB-a".

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 2 godine

Da se fašistički nato brine za migrante nebih prouzrokovala da ti migranti beže iz svoje zemlje. Sada se okomili vojno na bratsku Rusiju i Belorusiju ali oni nemaju mu.a za tako nešto. Oni napadaju i bombarduju samo one koji nemogu adekvatno da odgovore. To im je urodjeno, geni kao na Indijance. Oni sa topovima na strele. Tada su hrabri. Doćiće i njihov krah, moraju platiti sve počinjene zločine.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina
Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina

Bojana Belivuk i Tanja Miljković, supruge vođa ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, našle su se i same na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su prale pare koje su njihovi muževi zaradili kriminalnim aktivnostima, a na do sada održanim suđenjima njih dve su iznosile odbranu i govorile o poreklu imovine koja je u njihovom vlasništvu.

02.05.2024

08:23

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija