• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

19.11.2021

18:49

PUTINU PREKIPELO, ruska vojska do kraja godine dobija oružje kakvo u svetu ne postoji! /VIDEO/

Vesti

PUTINU PREKIPELO, ruska vojska do kraja godine dobija oružje kakvo u svetu ne postoji! /VIDEO/

Podeli vest

Ruska vojska do kraja godine dobija prve sisteme S-500, a izvoz PVO-PRO sistema počeće u narednih nekoliko godina, rekao je za Sputnjik generalni direktor „Rosoboroneksporta“ Aleksandar Mihejev nakon završetka izložbe „Dubai eršou 2021“

Moćni S-500 'Prometej' poznat je i kao ubica satelita i balsitičkih raketa od kojeg strahuju i SAD i zapadne vojne sile. Ovo novo rusko odbrambeno oružje može da gađa neprijateljske balističke rakete u dometu do 600 kilometara i avione na oko 500 kilometara.

U Ministarstvu odbrane Rusije saopštili su ranije da će nakon završetka ciklusa testiranja prvi sistemi S-500 biti isporučeni jedinicama PVO-PRO koje čuvaju Moskovsku oblast. 

Rusija ima velike planove sa ovim sistemom i kada je izvoz u pitanju.

„Izlazak protivavionskog raketnog sistema S-500 'Prometej' na spoljno tržište očekuje se u narednih nekoliko godina. U ovom momentu nisu izdate dozvole za njega“, rekao je Mihejev.

Takođe je dodao da danas „Rosoboroneksport“ plasira na spoljno tržište priličan broj savremenih visoko tehnoloških sistema PVO srednjeg i dugog dometa.

„Tu spadaju najprodavaniji S-400 'Trijumf', kao i novi proizvodi koncerna 'Almaz-Antej' – protivavionski raketni sistemi 'Antej 4000' i S-350 'Vitjaz'“, dodao je Mihejev.

„Rosoboroneksport“ je, prema njegovim rečima, tokom cele 2021. godine vodio pregovore sa partnerima sa Bliskog istoka o prodaji ruskih oklopnih vozila, uključujući i savremene ruske tenkove T-90MS.

Kako je rekao, T-90MS danas predstavlja najsavremeniji ruski glavni borbeni tenk serijske proizvodnje.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VLADO

pre 2 godine

MOGU IM KROZ KURAC MUDA NAPUHATI ZA SVA VREMENA.

Rokii

pre 2 godine

Bolje damuje prekipjelo na standard da pomogne narodu .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija