• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

22.11.2021

19:01

(VIDEO) AMERI POTOPILI PODMORNICU, HTELI DA JE POGLEDAJU IZBLIZA PA... Ruski admiral otkrio šta se desilo sa Kurskom, SAD su krive za smrt 118 članova posade!

Vesti

(VIDEO) AMERI POTOPILI PODMORNICU, HTELI DA JE POGLEDAJU IZBLIZA PA... Ruski admiral otkrio šta se desilo sa Kurskom, SAD su krive za smrt 118 članova posade!

Podeli vest

Protivpodmornička avijacija ruske mornarice pronašla je kod obala Norveške stranu podmornicu koja se sudarila sa ruskom nuklearnom podmornicom „Kursk", izjavio je admiral Vjačeslav Popov koji je u trenutku katastrofe bio komandant Severne flote Rusije

Prema rečima admirala, „Kursk" je nastradao u sudaru sa podmornicom NATO-a čiji naziv je prilično siguran da zna. Međutim, kako je naveo u intervjuu za Sputnjik, „da bi se javno imenovalo to plovilo, potrebno je imati dokaze i pružiti ih", što on ne može da učini.

Misterija

Njegova pretpostavka je da je podmornica NATO-a pratila „Kursk", ali da mu se previše prIbližila, ili da je „manevar ruske podmornice doveo do gubitka kontakta".

S tim u vezi, Popov je konstatovao da je strana podmornica nastradala usled sudara sa „Kurskom" i velike eksplozije municije na njemu.

Kako kaže, SOS signale tog dana nije poslao „Kursk", već obližnja podmornica Alijanse, koja je bila oštećena, a protivpodmornička avijacija ruske mornarice pronašla je kod obala Norveške.

- Strana podmornica je neko vreme bila na dnu, povratila je sposobnost da se kreće. Kada je uspela u tome, krenula je ka svojoj bazi, što je registrovala i naša protivpodmornička avijacija već kod obala Norveške - objasnio je bivši komandant.

On je podsetio da su se vežbe Severne flote u avgustu 2000. godine odvijale i u neutralnim vodama.

- A zadatak, odnosno jedan od zadataka koji u mirnodopskim uslovima može da se smatra jednim od glavnih je podmorničko izviđanje. Prema mojim podacima, tamo nije bila jedna podmornica, već tri. One su obavljale normalno izviđanje, unapred znajući da će Severna flota izvoditi velike vežbe - istakao je admiral.

BRZA PRUGA SOLUN-BEOGRAD- BUDIMPEŠTA "TRN JE U OKU" ZAPADA, SRBIJA I MAĐARSKA SU POD BARAŽNOM VATROM! U pozadini je obračun sa Kinom!

Bivši komandant Severne flote je još 2000. godine u dokumentarnom filmu Arkadija Mamontova o „Kursku" izjavio da je za njega „glavna verzija sudar sa neidentifikovanom podmornicom koja je, naravno, nesvesno udarila u najranjiviju tačku našeg broda". Međutim, tada admiral nije ukazao na njenu pripadnost i činjenicu da zna njen naziv.

Prema navodima ruskih i stranih medija, u zoni izvođenja vežbi u tom trenutku su se nalazile nuklearne podmornice američke mornarice „Memfis" i „Toledo", kao i „Splendid" britanske mornarice. Portal „Njuz24" je ranije preneo da je rusko Ministarstvo odbrane zatražilo od Pentagona da sprovede inspekciju američkih podmornica, ali da je taj zahtev odbijen i da je Ministarstvu saopšteno da su „sve podmornice u ispravnom stanju". Isti odgovor usledio je i iz Londona, preneo je portal.

Tragedija podmornice „Kursk"

Podmornica „Kursk" je 12. avgusta 2000. godine učestvovala u pomorskoj vojnoj vežbi u Barencovom moru u blizini ruske obale. Podmornica je bila naoružana sa 24 krstareće rakete i 24 torpeda.

Prema opšteprihvaćenoj teoriji, curenje vodonik-peroksida dovelo je do detonacije bojeve glave torpeda što je izazvalo eksploziju više bojevih glava oko dva minuta kasnije. Druga eksplozija je bila ekvivalentna eksploziji oko šest tona TNT-a, što je bilo dovoljno snažno da je registruju seizmografi širom severne Evrope.

Foto: Printskrin video

Verovalo se da je posle eksplozije bilo preživelih, ali je nivo kiseonika dramatično opao. Prema rečima stručnjaka, životi su mogli biti spaseni da su spasilačke operacije započete ranije.

OTELI SU ME VANZEMALJCI i ukrali jajne ćelije DA BI NAPRAVILI HIBRIDNE BEBE! Devojka pomoću ULTRAZVUKA tvrdi da je oteta dok je spavala! /VIDEO/

Međunarodna akcija spasavanja trajala je 10 dana, ali niko nije preživeo. Ronioci koji su ušli u podmornicu nedelju dana posle tragedije otkrili su samo beživotna tela ruskih mornara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija