• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.12.2021

14:41

Bizaran incident na pogrebu u Južnoj Americi! PROVOZALI LEŠ NA MOTORU PRE SAHRANE! /FOTO/

Printscreen/Društvene mreže

Vesti

Bizaran incident na pogrebu u Južnoj Americi! PROVOZALI LEŠ NA MOTORU PRE SAHRANE! /FOTO/

Podeli vest

Grupa mladića iz Ekvadora izvadila leš ubijenog drugara Erika Sedena (21) iz sanduka posle opela, stavila ga na motor i provozala po gradu Portovijeho pre nego što ga je spustila u zemlju. Iako je to kažnjivo, policija im progledala kroz prste

Grupa mladića iz Ekvadora provozala je motorom leš svog ubijenog drugara Erika Sedena (21) po gradu Portovijeho pre sahrane. Taj bizaran postupak, koji je inače zakonom kažnjiv u Ekvadoru, momci su opravdali time da su samo hteli da ispune poslednju želju pokojnika, te im je policija progledala kroz prste.


Erik je ubijen prošlog vikenda dok je išao na jednu sahranu. Stradao je slučajno u pucnjavi koja se dogodila prilikom krađe na ulici. Zalutali metak ga je pogodio, te je mladić na mestu ostao mrtav.
Njegova sahrana je bila zakazana u petak, te su se prijatelji i rodbina okupili na lokalnom groblju. Međutim, posle opela, pre nego što je kovčeg spušten u zemlju, Erikovi drugari su otvorili poklopac i mrtvog ga izvadili iz sanduka.

Blagoslov porodice

Erikovi prijatelji rekli su da su dobili blagoslov njegove porodice da svog prijatelja provozaju motorom
Izvor iz policije

 

Na zaprepašćenje svih prisutnih, momci su stavili Erikov leš na motor, koji je jedan mladić vozio, a drugi sedeo iza tela da bi ga držao. Tako su se provozali kroz grad, a onda su vratili leš na groblje, položili ga u sanduk, polili ga alkoholnim pićem koje je Erik voleo i spustili u zemlju.

Foto: Printscreen/Društvene mreže


Ovaj krajnje bizaran postupak šokirao je prisutne na sahrani i oni su Erikove drugare odmah prijavili policiji. Nadležni su uhapsili drugare preminulog mladića, ali su ih vrlo brzo sve pustili.

Presvlače tela preminulih

Tela mrtvih u velikoj većini zemalja ne smeju da se skrnave, međutim, u nekim delovima sveta paradiranje s leševima predstavlja tradiciju. Na primer, u indonežanskim selima meštani iskopavaju tela svojih najmilijih svake tri godine da bi ih presvukli i očistili. To rade jer veruju da duh umrlog mora da se vrati u mesto u kom je rođen, te žele da ga za tu priliku doteraju.

 


- Erikovi prijatelji rekli su da su dobili blagoslov njegove porodice da svog prijatelja poslednji put provozaju motorom po gradu. Rekli su da nisu imali lošu nameru, već da su samo učinili nešto je bila poslednja želja pokojnika - kazao je izvor iz policije.

Foto: Printscreen/Društvene mreže


Mnogo voleo motore


Iako je "otmica" leševa kažnjiva u Ekvadoru, policija je pustila mladiće bez ikakve kazne, a dalja istraga o celom slučaju neće biti vođena.

Foto: Printscreen/Društvene mreže

Tekst potpisa


- Erika su svi u Portovijehu znali. Mnogo je voleo motore i stalno ih je vozio. Verujemo da je stvarno njegova poslednja želja bila da se još jednom provoza motorom po gradu - kazao je taj izvor.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija