• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

16.12.2021

15:26

EU SPREMA NOVI PAKET SANKCIJA RUSIJI, Borelj ovog puta siguran u JEDNU STVAR!

Vesti

EU SPREMA NOVI PAKET SANKCIJA RUSIJI, Borelj ovog puta siguran u JEDNU STVAR!

Podeli vest

EU priprema "čitav set" sankcija za Rusiji, o čemu će biti reči na samitu EU u četvrtak, rekao je novinarima visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj dolaskom na sastanak lidera 27 država EU u Briselu

- Ne mogu da kažem koje sankcije konkretno razgovaraćemo o tome pre nego što postignemo sporazum, ali pripremamo kompletan paket sankcija - rekao je on.

Upitan da li će zemlje EU uspeti da postignu konsenzus po tom pitanju, Borel je rekao: "Da, ovog puta, da", prenosi TASS.

Zabrinutost zbog navodnih priprema Moskve za invaziju na Ukrajinu u poslednje vreme se sve više ističe na zapadu i u Kijevu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov osudio je ove izjave kao praznu i neosnovanu eskalaciju napetosti, ističući da Rusija nikome ne predstavlja pretnju.

Istovremeno, pres-sekretar Kremlja nije isključio neke moguće provokacije da bi opravdao takve tvrdnje i upozorio da će pokušaji da se ukrajinski sukob reši silom poneti izuzetno ozbiljne posledice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"SPREMAMO SE ZA RAZLIČITE SCENARIJE PREMA RUSIJI!"
Planeta

"SPREMAMO SE ZA RAZLIČITE SCENARIJE PREMA RUSIJI!"

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borrelj izjavio je da EU i dalje ostaje pri svom stavu da spreči krizu izazvanu ruskim aktivnostima protiv Ukrajine, dodajući da se pripremaju za različite scenarije

15.12.2021

14:57

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija