• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/RT

21.12.2021

18:28

PANIKA U EVROPI - SLEDI SMRZAVANJE! RUSIJA OBUSTAVILA TRANZIT GASA KA NEMAČKOJ! Zapad se plaši da je to odgovor Moskve na blokiranje "Severnog toka 2"!

Vesti

PANIKA U EVROPI - SLEDI SMRZAVANJE! RUSIJA OBUSTAVILA TRANZIT GASA KA NEMAČKOJ! Zapad se plaši da je to odgovor Moskve na blokiranje "Severnog toka 2"!

Podeli vest

Isporuke ruskog prirodnog gasa Nemačkoj kroz gasovod Jamal-Evropa potpuno su zaustavljene, pokazuju podaci transportnog operatera te zemlje "Gaskade"

Obustava protoka dolazi nakon vikenda u kojem je obim koji se šalje kroz mrežu značajno opao, baš kada je potražnja za energijom u Rusiji i ostatku Evrope dostigla svoj vrhunac. U ponedeljak je objavljeno da državni gigant "Gasprom", operater sistema u Rusiji i Belorusiji, nije rezervisao nikakav kapacitet za tranzit prirodnog gasa u utorak.

Transnacionalni gasovod Jamal-Evropa ide od severozapadnog Sibira do Frankfurta u Nemačkoj preko Belorusije i Poljske. Prošle godine je oko jedne petine prirodnog gasa poslatog u zapadnu Evropu otišlo preko Belorusije. Snabdevanje energijom kroz sistem varira u zavisnosti od potrošnje, uključujući i unutar Rusije, kojoj "Gasprom" daje prioritet u odnosu na slanje goriva u inostranstvo. Ove nedelje su temperature u Moskvi i drugim velikim ruskim gradovima značajno pale.

(VIDEO) RUKAVICE SU SKINUTE, RUSIJA ODBILA DA PRUŽI GARANCIJE O NENAPADANJU NA UKRAJINU! Vojnici i oficiri pod komandom Kijeva masovno beže iz armije...

Obim protoka kroz gasovod je pao na šest odsto kapaciteta u subotu i pet odsto u nedelju, pre nego što je jutros na kraju pao na nulu. Zbog zimske hladnoće i ograničene ponude, evropske cene energenata su porasle.

Zvaničnici na Zapadu optužuju Moskvu da se igra politike sa snabdevanjem ostatka Evrope gasom, navodno sa ciljem da primora EU da odobri kontroverzni gasovod "Severni tok 2", koji tek treba da bude sertifikovan, ali je spreman za rad. Kremlj je više puta demantovao ove navode, a "Gasprom" je napomenuo da nastavlja da ispunjava svoje ugovore.

Putin OKRIVIO AMERIKU... Za svu napetost koja postoji u Evropi - TO JE NJIHOVA KRIVICA! IMAMO PRAVO NA ODGOVOR!

U razgovoru za "Fajnešnel tajms", Ronald Smit, viši analitičar za naftu i gas u moskovskoj finansijskoj grupi "BCS", objasnio je da pad snabdevanja može biti posledica toga što je Rusija dala prioritet svom skladištenju kako bi zagrejala svoje građane, jer neki delovi zemlje trpe niske temperature.

- Moguće je da hladno vreme ovde u Rusiji u određenoj meri ograničava izvozne kapacitete žGaspromaž i/ili rade na tome da rusko skladište bude što je moguće punije - rekao je on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rajko

pre 2 godine

Tražili st gledajte. Kad vi zavrćete slavine sankcijam to je u redu a kad vama zavrnu ventil onda to nje u redu. Udri baćuška. Oko za oko zub za zub. Sa njima nema milom. Pokaži im zube.

Sale

pre 2 godine

Nemačka ministarka pretila Rusiji. Biće malo hladno ove zime. Osvežava, a ne goji.

alex roth

pre 2 godine

davni ratni udar organzovan od saveza poljske i svedske je bio veoma opasan i bolan jer napadnuta rusija posto nije bila agresivna zemlja nije imala odbrandbenu moc.ipak ipak su agresori bili isterani. posle nekoliko stotina godina tadasnji poznati agresor napoleon je ponovio udar na najvecu zemlju nase planete i ponovo rusija nije mogla da spreci pomahnitu agresiju koja je bila stigla sve do mos kve sto je i bio kraj za tada najjaceg agresora,napoleona koji je sam jedva izvukao zivot kroz hitno povlacenje svoje armade zapadnog katolickg udarnog sistema.kao vrhunac istoriske agresije novo ga agresora,nekadasneg saveznika sovjetske imperije, hitlerove invazorne armije u savezu sa osta lim fasistodnim agresorma protivu,ponovo,ruske teritorije,sovjetkogsaveza ucinjena i treca agresija na rusku zemlju.sve je to zakucano u proteklu istoriju kako bi nas opomenulo i potsetilo na slicnos ti sa sadsnjim udarima na rusiju okruzenu nezamislivim saveznicima nove agresivne masine koja ima isti zilj kao tri pomenute agresije unistenja, se tek sprema ali se moze primetiti da su sadasnji saveznci kao i do sada narodi katolickog zapada.danas je rusija mocna drzava i sposbna za neza mislivu odbranu kojom bi cak mogla i da unisti agresore,pogotovu ako se tu ukljuci i mocna kina koja je u savezu kao isto u opasnosti od udara sadasnjih agresora.u nadi da se to nece desiti zavr savam ovu moju slutnju.

dera

pre 2 godine

Severni tok 2 ste blokirali upravo kada se ovaj tok preko Belorusije pokvario , što ti je maler , nikad jedno zlo ne ide samo .

Milutin

pre 2 godine

Evropljani se mnogo kurče.Pregaziće i rusija alinprvo da se malo smrznu

Zoran

pre 2 godine

Rusi zatvorite sve ventile, pa neka se smrzavaju zapadni licemeri sa dvostrukim aršinima. Nadrogirali su se šiptarskom drogom.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17