• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

26.12.2021

17:02

EU TRAŽI DA IM RUSIJA PLATI  290 MILIJARDI EVRA ODŠTETE! Moskva ih, tvrde, strašno diskriminiše... MA HOĆE, EVO SAMO ŠTO NISU - Brisel je ovaj put prevazišao sve!

Fotoilustracija/Clipart/AP

Vesti

EU TRAŽI DA IM RUSIJA PLATI 290 MILIJARDI EVRA ODŠTETE! Moskva ih, tvrde, strašno diskriminiše... MA HOĆE, EVO SAMO ŠTO NISU - Brisel je ovaj put prevazišao sve!

Podeli vest

Evropska unija je zatražila od Rusije da plati odštetu u iznosu od 290 milijardi evra zbog „diskriminacije" evropske robe kroz politiku zamene uvoza, navodi se na sajtu Svetske trgovinske organizacije (STO)

Prema dokumentu, Rusija je navodno provela dugo vremena razvijajući mere koje sada stavljaju evropske kompanije u nepovoljan položaj kada trguju sa ruskim državnim preduzećima i drugim organizacijama. Konkretno, radi se o komercijalnom sistemu nabavke, prenose RIA Novosti.

Napominje se da je EU više puta pokretala ovo pitanje u okviru bilateralnih kontakata i na forumima STO, ali da odluka nije doneta.

BOŽIĆNI POKLON ZA PUTINA STIGAO RANIJE! Zelenski udario na "marionetu Vašingtona", preti mu robija!

Prema podacima STO-a, u 2019. godini troškovi tendera za ruska državna preduzeća iznosili su 23,5 biliona rubalja, ili oko 290 milijardi evra, što je ekvivalentno oko 20% ruskog BDP-a.

Evropska unija pozvala je Rusiju da ukine ograničenja ili da ih uskladi sa pravilima STO, ali Moskva smatra da su te mere u skladu sa njenim obavezama u Svetskoj trgovinskoj organizaciji.

NOVINARKA PRED PUTINA STIGLA SA STARIM PCR TESTOM I POVIŠENOM TEMPERATUROM! Napravila haos na DOGAĐAJU GODINE! Evo kako se pravdala!

Ranije su SAD kritikovale Rusiju zbog njene politike zamene uvoza i preferencija za robe i usluge domaće proizvodnje, nazvavši to odstupanjem od normi Svetske trgovinske organizacije, a takođe su saopštile da će razviti kontramere preko ove organizacije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
leleee

pre 2 godine

Заиграло се друштво за све паре! Није то Србија па да јој радите шта вам се ћефне! Иначе ЕУ санкције према Русији су званичне и поштене?

Milan

pre 2 godine

Читам и не верујем. Који безобразлук. Па је ли они мисле да су Руси изгорели по глави.

Žigolo

pre 2 godine

"EU pozvala je Rusiju da ukine ograničenja" Ima li kraja licemerju EU i Amerike? Rusija da ukine ograničenja a oni joj godinama drže sankcije i sve moguće blokade ... Da čovek ne poveruje da mogu da budu toliko bezobrazni ... Pozivaju se samo na STO samo kad neko drugi ima zaradu a ne oni jer onda odmah uvode sankcije i blokade (primer Huawei). Da je sutra referendum o ulasku u EU ni delić sekunde se ne bi dvoumio da zakružim NE

Milutin Vranjski

pre 2 godine

ЕУ сам доживљавао, част изузецима, као скуп будала на уском простору. Уласком "свеже крви" у лику и делу хрватске, Литваније и сличних вртних патуљака, ЕУ постаје и скуп бестидних лицемера на ширем простору, без "чаја у 17 часова". Што се тиче ове "одштете", ствар је шизофрена јер је ЕУ завела економске санкције Русији, а Русија по принципу реципроцитета увела контра мере у циљу заштите сопствених интереса. Очигледно, уместо да Русија тужи њих они туже Русију, по принципу "држ`те лопова". Јадно, бедно и мизерно - Европа је пало тако ниско да нема куд ниже...

Stojan

pre 2 godine

Pa normalno je da vrsw zamenu i tendere da dobijaju Rusi, kad im je EU uvela sankcije. Da li su sankcije po STO pravilima? Jadna EU. Nece gas pa se smrzavaju, hoce sankcije, a Rsi ih menjaju. Stvarno velika steta.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija