• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

03.01.2022

18:42 >> 18:48

(VIDEO) RUSI, DONJI STE! KINA NAPRAVILA DRON ČIJA JE BRZINA 30 MAHOVA! RUSKI AVANGARD JE NA 27, ameri nemaju ništa brže od 10 mahova...

Printskrin video

Vesti

(VIDEO) RUSI, DONJI STE! KINA NAPRAVILA DRON ČIJA JE BRZINA 30 MAHOVA! RUSKI AVANGARD JE NA 27, ameri nemaju ništa brže od 10 mahova...

Podeli vest

Kina je napravila dron koji brzinom nadmašuje rusku hipersoničnu raketu Avangard. Dron može da postigne brzinu od 30 mahova

Kina je počela da prestiže Rusiju u razvoju hipersoničnog naoružanja.

Dakle, prema pisanju kineskih medija, trenutno se priprema jedinstvena bespilotna letelica za početak masovne proizvodnje.

Sposoban je za brzinu od 30 mahova, što je brže od hipersoničnih borbenih manevarskih blokova ruskog raketnog sistema Avangard.

Prema rečima Sohua, testovi jedinstvene bespilotne letelice su uspešno završeni i u toku su pripreme za početak serijske proizvodnje ovih dronova.

(VIDEO) ARMATA JE PROMENILA PRAVILA IGRE, A LONDON I VAŠINGTON NEMAJU ODGOVOR! Sve što imaju je zastarelo i nije za sukob sa Rusijom!

Ključni zadatak biće izvođenje izviđačkih misija i, prema nekim izvorima, nanošenje udara termonuklearnim oružjem.

Ruski stručnjaci su uspeli da ubrzaju hipersoničnu raketu Avangard do brzine od 27 MAHA, međutim, u NR Kini su značajno nadmašili ruski rekord, pogotovo što ovo nije borbena manevarska jedinica, već punopravna bespilotna letelica.

(VIDEO) ONO ŠTO POSEDUJE IZRAEL SVET NE MOŽE NI DA ZAMISLI I UPOTREBIĆE PROTIV IRANA! Teheran odgovara, to su prazne pretnje, napadnite nas i odgovor će biti brutalan!

Ipak, uprkos povećanom učešću NR Kine u trci hipersoničnih tehnologija, postoje informacije da Rusija takođe razvija avion sposoban da leti hipersoničnim brzinama, međutim, za sada nema detalja i činjenica o tome.

Pogledajte i 10 najboljih vojnih dronova u svetu!!!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"
Fudbal

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"

Teške reči uputili su ruski treneri na račun legende srpskog fudbala Saše Ilića (46)! Tek što je preuzeo klupu ruskog kluba Nižnjeg Novgoroda, tamošnji treneri ostrvili su se na njega i poručili da on nema dovoljno jaku trenersku biografiju da bi postao strateg ove ekipe.

05.05.2024

12:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija