• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

10.01.2022

21:19

ŠVEDSKA, IPAK, NEĆE U NATO, NEMA PROMENE SMERA SPOLJNE POLITIKE! Stokholm je dugo vagao i na kraju prelomio!

Printskrin/Fotoilustracija

Vesti

ŠVEDSKA, IPAK, NEĆE U NATO, NEMA PROMENE SMERA SPOLJNE POLITIKE! Stokholm je dugo vagao i na kraju prelomio!

Podeli vest

Švedska ne planira da menja svoju spoljnu politiku i postane članica NATO-a, ali će nastaviti partnerstvo sa vojnom alijansom, izjavila je u ponedeljak premijerka Magdalena Anderson.

Finska premijerka Sana Marin je prošle nedelje rekla da njena zemlja ne isključuje mogućnost da podnese zahtev za članstvo u NATO

-Švedska je dugo vodila svoju politiku kada je u pitanju bezbednost, uvek smo jasno govorili da imamo partnerstvo sa NATO-om... Politika vlade je jasna - mi ne nameravamo da uđemo u NATO, rekao je Anderson na konferencija za štampu.

HRVATSKA UPUTILA PROTESTNU NOTU BIH, SMETA IM SPOMEN PLOČA MAJORU TEPIĆU U BANJALUCI! Svašta...

Premijer je napomenuo da Stokholm takođe održava poseban odnos sa Finskom i naveo da bi za Švedsku bilo rizično da promeni svoj spoljnopolitički pristup. Uprkos tome, u švedskom parlamentu postoji većina koja podržava jačanje veza sa NATO-om. ub

Rusija je 17. decembra objavila predloge za bezbednosne garancije NATO-u i Sjedinjenim Državama koje nastoje da spreče širenje alijanse na istok.

VALERI PEKRES JASNA, JA SAM JEDINA KOJA MOŽE DA POBEDI MAKRONA! Isto misli i večita kandidatkinja Marin le Pen!

Ranije tokom dana, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je posle narednih razgovora u Ženevi sa SAD da je neproširenje NATO-a ključno pitanje za rusku nacionalnu bezbednost.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
wolf30

pre 2 godine

Pametno. Nisu ludi da ih u mogućem sukobu grune jedan Cirkon pa da ih obrše sa lica planete. Toga bi trebali biti svesni svi mali podanici NATO pakta jer Amerika je malo dalje i ne pada joj na pamet da se potura kad ima svoje male podanike. Pa Rusi ako odluče, svakome po jedna bombica i tišina za 10 minuta. Ameri neće ni prstom mrdnuti, a neće onda više ni imati kome da naređuju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija